În ultima perioadă, Primăria Lipova a reușit să obțină finanțare pentru două proiecte, care prevăd reabilitarea și modernizarea străzilor din orașul Lipova.

Unul din aceste două proiecte a fost demarat în toamna anului 2019, fiind continuat până când vremea a permis, în luna decembrie, urmând ca odată cu încălzirea vremii, lucrările pentru realizarea acestuia să fie reluate. 

Cel de-al doilea proiect „Reabilitarea infrastructurii rutiere pe Str. General Petrescu, Str. Cuza Vodă, Str. V. Alecsandri, Str. 1 Decembrie, Str. Mețianu, Str. M. Viteazu, Str. Viilor, Str. Mureș, Str. M. Eminescu, Str. Sarmisegetuza, Str. I. Tuducescu, Str. Calea Timișorii, Str. A. Vânătu, Str. E. Chiriță, Str. Zorilor, Str. Clujului, Str. Piața Decebal,  Str. Lugojului și Str. E. Murgu”,  obiectiv care beneficiază de finanțare în cadrul PNDL  2017-2020, este ultimul pachet de străzi din orașul Lipova, care necesită o reabilitare a infrastructurii, urmând a fi demarat, în cursul acestui an.

Proiectul „Reabilitarea infrastructurii rutiere pe străzile 9 Mai, Crucii, Cloșca, Horia, Miron Costin, Mărășești, Oituz și Ștefan cel Mare„, al cărui contract de lucrări a fost semnat în vara anului 2019 și lucrările au fost demarate conform condițiilor prevăzute cu firma constructoare, în luna octombrie 2019, va fi reluat începând cu luna martie, odată ce temperaturile exterioare vor permite și o continuitate a lucrărilor.

În lunile în care s-a intervenit deja pe străzi, au fost realizate o parte din lucrări, pe străzile Ștefan cel Mare și Mărășești, însă inclusiv pe aceste două străzi, lucrările vor fi aduse la forma finală odată cu reînceperea lucrărilor în această primăvară.

Lucrările realizate pe cele două străzi unde s-a intervenit deja, au fost unele complexe, cuprinzând o mare parte din etapele necesare de îndeplinit, odată cu reluarea lucrărilor în luna martie, urmând să fie realizate etapele finale și cele două străzi, din opt prevăzute, să fie finalizate și să primească o nouă imagine. 

În continuarea primelor două străzi, vor fi demarate lucrări și pe celelalte șase cuprinse în proiect, tot în următoarea perioadă, odată ce vremea bună își face simțită prezența.

Odată cu reluarea lucrărilor, se va interveni astfel încât în cel mai scurt timp posibil, acest proiect amplu să ajungă la final și toate străzile prevăzute să primească o imagine nouă într-un timp cât mai scurt posibil.

Constructorul asigură că la final vom avea parte de lucrări de înaltă calitate, iar străzile, care la la finalul anului 2019 aveau o imagine nu tocmai plăcută, aflându-se într-un stadiu destul de avansat de degradare, vor prezenta în curând o imagine cu totul nouă, modernă.

Conform proiectului, sunt prevăzute lucrări de reabilitare, asfaltare și amenajare trotuare. Este vorba de străzi în pantă, străzi greu accesibile, străzi cu pavaj foarte vechi, care nu au fost asfaltate niciodată și ca urmare a introducerii rețelei de apă și canal din ultimii ani,  starea lor actuală este una precară.

Proiectul „Reabilitarea infrastructurii rutiere pe străzile 9 Mai, Crucii, Cloșca, Horia, Miron Costin, Mărășești, Oituz și Ștefan cel Mareare o valoare totală de peste 5,5 milioane de lei, fiind finanțat de Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală.