Viceliderul din „C4” are câteva nume noi, atât la nivelul băncii tehnice, cât şi al lotului. Astfel, Marius Ciubăncan, posesor al licenței A UEFA începând de anul trecut, îl va seconda pe banca tehnică pe Flavius Sabău, în vreme ce Natanael Pană este noul kinetoterapeut al divizionarei terţe arădene. Preşedintele Lipovei, Radu Pop, a anunţat despărţirea de Florin Istrate, plecat la Zalău, pe postul de mijlocaș ofensiv fiind cooptat un alt fotbalist cu experiență, Claudiu Codoban, venit de la liderul seriei, FC Universitatea Craiova. La reunire s-au mai prezentat și doi fotbaliști tineri, mijlocașul de bandă Marius Șimăndan (2000) și atacantul Dragoș Grigore (2001). Primul este arădean şi vine de la CS Mioveni, iar al doilea este originar din Constanța, evoluând în prima parte a sezonului la Pecica, sub comanda lui Dan Stupar. După reacomodarea cu efortul, Șoimii Lipova şi-a mutat cartierul general în Serbia, unde efectuează un cantonament de o săptămână. Flavius Sabău, Marius Ciubăncan și Cătălin Bujor au sub comandă 28 de jucători, plecaţi pe urmele foștilor internaționali ai Yugoslaviei, care acum mulţi ani se pregăteau şi ei în cochetul orăşel Donji Milanovac, de pe Clisura Dunării.

Ultimul sosit este juniorul utist Albert Aslău (2003), în schimb Lipova s-a mai despărţit şi de Florin Lazea, admis la şcoala de poliţie.

Cantonament în Serbia, la Donji Milanovac

Cei doi președinți, Radu Pop (al secţiei de fotbal) și Vergilius Stamate (al clubului), supervizează stagiul din Serbia, la care şi-au adus contribuţia din plin primarul Lipovei, Mircea Jichici, şi consilierii locali, în vreme ce firma Pletl asigură, ca de obicei, transportul „şoimilor”. Lotul de cantonament al Lipovei este următorul: Iliescu, Pădure, Buta – portari; Polgar, Nagy, Bercu, A. Popa, Filimon, Dobrean, Dolga, Stoin – fundași; Vlad, Prună, Dobrean, Simion, Bicuschi, Șimăndan, Codoban, M.Popa, Denis Rusu, Aslău, Hațegan, Eduard Rusu, Gherman – mijlocași; Sulea, Banyoi, Grigore, Andrei Rusu – atacanți.Delegația este completată de organizatorul de competiții Claudiu Trif, asistentul medical Alina Trif, kinetoterapeutul Natanael Pană și Mădălin Mihuța, analistul video al clubului. Testele iernii vor debuta la sfârşitul acestei săptămâni, adică pe 1 februarie, în fața celor de la CS Beliu. Urmează dueluri cu Unirea Sântana (pe 5 februarie), Frontiera Curtici (8 februarie), ASU Poli (15 februarie), Progresul Pecica (22 februarie) și CSC Ghiroda și Giarmata Vii (29 februarie).

Radu Pop: „Mulţumim comunităţii pentru sprijin

Am considerat că după doi ani de Ungaria se cuvine o schimbare, iar oferta din Serbia a fost foarte bună. Avem un program încărcat, cu antrenamente tari, urmate de recuperare și odihnă, dar și condiții de cazare și masă bune, plus vitaminizare. Mulțumim comunității din Lipova fiindcă a făcut posibil acest cantonament, în special domnului primar Mircea Jichici și domnilor consilieri care înțeleg fenomenul și știu că pentru a fi profesioniști, fotbaliștii au nevoie de toate condițiile, iar pregătirea serioasă de iarnă este foarte necesară. Bineînțeles că de transport se ocupă ca întotdeauna firma Pletl, îi mulțumim și lui Fredy pentru sprijin”, spune preşedintele secţiei de fotbal, Radu Pop.

Fost lipovan, sub comanda lui Hagi!

Orădeanul Gabriel Buta a jucat la Șoimii Lipova, în turul campionatului 2018-2019, fiind adus de la juniorii Salontei. Marca la meciul său de debut, la 16 ani, în fața celor de la CNS Cetate Deva, după ce a intrat pe teren din postura de rezervă şi deja atrăgea privirile scouterilor. Fotbalist de picior stâng, a intrat rapid în atenţia celei mai importante Academii din țară, care l-a adus în iarna anului trecut sub formă de împrumut la Viitorul U17, echipă unde a jucat titular și cu care s-a încununat campion național.

În vară a fost transferat definitiv la Academia Hagi, iar antrenorii de la Under 19 l-au reprofilat închizător sau fundaș central. A jucat constant tot turul, dar și în Youth Champions League, iar evoluțiile sale i-au atras atenția lui Gheorghe Hagi, care l-a promovat la prima echipă.

Alţi juniori aşteaptă pasul cel mare

Se antrenează de câteva luni cu echipa mare, iar în această iarnă a prins lotul echipei de Liga 1 a Viitorului, pentru cantonamentul din Antalya. Cu satisfacţia că a trecut prin curtea sa şi de la Lipova a fost remarcat de Hagi, preşedintele Radu Pop promite ca Şoimii să fie la fel de aplecată şi în continuare, spre sectorul juvenil. Denis Rusu, Abel Popa, originar chiar din Lipova, fratele lui Gabriel, portarul Raul Buta, dar şi colegul său de generaţie, Vlad Bicuschi, sunt doar alţi câţiva tineri pe care Şoimii Lipova îi promovează la nivelul Ligii a III-a.