La ceas aniversar, într-un moment de fiecare dată special și unic pentru întreaga Românie, la împlinirea a 101 de ani de la Marea Unire, Orașul Lipova a marcat ziua de 1 Decembrie – ZIUA  NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, prin manifestări culturale și religioase deosebite.

Manifestările au fost desfășurate prin oficierea unor slujbe religioase și depuneri de coroane, conform următorului program:

– ora 10:00 – Slujbă religioasă și depuneri de coroane la Monumentul Eroilor în Parcul Libertății din centrul orașului Lipova

– ora 10:30 –  Depuneri de coroane la Bustul Regelui FERDINAND I al României – pe Aleea Principală din Parcul Central al orașului Lipova, monument singular în județul Arad și în Zona de Vest; 

– ora 10:45 – Depuneri de coroane la Monumentul „Bustul lui SEVER  BOCU” din centrul orașului Lipova

Festivităţile organizate cu prilejul sărbătoririi ZILEI NAȚIONALE  A ROMÂNIEI au fost unele deosebite, un număr mare de oficialități locale fiind prezente la Lipova în această zi aleasă.

Dintre oficialitățile prezente la manifestările organizate în Orașul Lipova, reprezentanți ai instituțiilor, care au depus și coroane în cadrul manifestărilor, amintim: Iosif Mircea JICHICI – Primarul Orașului Lipova, Adrian ANTOCHE – reprezentant Casa de Cultură a Orașului Lipova, reprezentanții ANCMRR (Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere Detașamentul Păuliș – Filiala Lipova), Cultul Eroilor – Filiala Lipova, reprezentanții Ocoalelor Silvice Lipova și Radna, structurile MAI – reprezentanții Poliției și Jandarmeriei Orașului Lipova, reprezentanți ai Consiliului Local Lipova, reprezentanții partidelor politice, reprezentanți ai Liceului „Sever Bocu” Lipova – prof. Emanuela ANGHELUȘ și prof. Simona CONSTANTINESCU – și reprezentanți ai altor instituții locale.

Slujbele religioase de pomenire și sfințire, de o mare încărcătură și valoare emoțională, au fost oficiate de preoții din cadrul Bisericii Ortodoxe Lipova: Raul MOȚ și Alexandru NEICU. 

Din partea reprezentanților Primăriei și Consiliului Local Lipova, mulțumimiri speciale sunt transmise tuturor celor care au fost prezenți la evenimentul organizat Duminică, 1 Decembrie, în al 101-lea an de la Marea Unire, la această sărbătoare unică, care va rămâne în istoria orașului Lipova și – sperăm noi – va fi amintită și sărbătorită peste alți 101 ani.

„Astăzi, sărbătorim 101 de ani de la Marea Unire. Dumnezeu să ne dea înțelepciunea să readucem pacea și bunăstarea între noi, să ne dăm mâna pentru România de azi și pentru cea pe care o lăsăm urmașilor noștri. La mulți ani, România!“, a transmis Iosif Mircea JICHICI – primarul orașului Lipova.