Muzeul Orașului Lipova a găzduit, sâmbătă, 26 octombrie a.c., vernisajul unei expoziții cu totul specială – ”ISTORIA  FOTBALULUI”, din județul Arad.

Expoziția a fost realizată în urma unei vaste și îndelungi documentări și colaborări cu cei mari colecționari din județul Arad, din domeniul mult iubitului sport – fotbalul, toată munca depusă ducând la crearea unei expoziții care prezintă în cele mai mici detalii evoluția și particularități ale fotbalului arădean, unul din Cluburile sportive cu mare impact și cu o îndelungă istorie, alături de Clubul UTA Arad, fiind și Clubul Sportiv ”ȘOIMII  LIPOVA”, a cărei colecție de fotografii și alte obiecte și documente de mare însemnătate au fost expuse în cadrul acestei expoziții.

Expoziția este una foarte complexă și interesantă curpinzând fanioane, cărți, broșuri, insigne, cupe, medalii, fotografii, articole diverse din diferite peroade și alte documente de promovare sau caracteristice fiecărui club sportiv, utilizate de acestea în alte vremuri.

La vernisaj au fost prezenți și fotbaliști de legendă ai echipei UTA 60, 70, Mircea Axente, Gyuri Vaczi și Radu Romanescu, ofițerul de presă al clubului UTA, precum și alți fotbaliști, antrenori și membri ai cluburilor sportive arădene din diferite perioade.

Pentru realizarea acestei expoziții, Muzeul Orașului Lipova a fost sprijinit și a colaborat cu reprezentanții Clubului Sportiv ”Șoimii Lipova”, Consiliul Județean Arad și Complexul Muzeal Arad.

Perioada în care această deosebită expoziție rămâne deschisă publicului la Muzeul Orașului Lipova, este 26.10.2019 – 17.11.2019.