„O educație bună este izvorul întregului bine în lume“  – Imanuel Kant

Așa cum s-a întâmplat în toata țara, noul an şcolar 2019-2020 a început luni, 9 septembrie 2019 și în cadrul instituțiilor de învățământ din orașul Lipova, în această primă zi, la fel ca de fiecare dată, copiii fiind principalii actori ai societății, ei reprezentând prioritatea numărul unu în general, dar cu atât mai mult în astfel de momente.

În cadrul fiecărui liceu lipovan – Liceul „Atanasie Marienescu“ și Liceul „Sever Bocu“ – elevii şi părinţii au asistat la deschiderea festivă a anului şcolar, fiind întâmpinați cu brațele deschise prin discursurile și cuvintele frumoase transmise de către reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Lipova, reprezentanți ai conducerilor instituțiilor de învățământ, ai Primăriei Orașului Lipova, precum și invitații speciali prezenți în mijlocul elevilor din partea Inspectoratului Județean de Poliție Arad, pornind mai apoi alături de profesorii – diriginți și învățători spre sălile de clasă, pentru prima oră din acest an.

Au fost momente emoţionante pentru toţi elevii, mai ales pentru cei care au început un nou ciclu de învăţământ.

Ambele licee lipovane, Liceul „Atanasie Marienescu“ şi Liceul „Sever Bocu”, precum și grădinițele, şi-au așteptat elevii în școli curate, dotate cu tot ce este necesar pentru un învățământ de calitate, cu profesori competenți, cu dragoste pentru profesie și pentru elevi, unde profesorii le sunt elevilor călăuze și prieteni mai mari, care le stau la dispoziție de câte ori este nevoie în munca pe care o vor desfășura împreună. 

Părinților le-a fost adresat îndemnul la un adevărat parteneriat în educație din care vor avea de câștigat elevii, așteptându-se sfaturi și soluții în munca desfășurată pentru educarea copiilor.

Începutul noului an şcolar reprezintă de fiecare dată un moment de reflecţie pentru ceea ce înseamnă educaţia, principalul lucru pe care trebuie să îl aibă în vedere orice persoană când se gândeşte la viitor.

Faptul că acest gen de evenimente, care se repetă anual, reuşesc să adune la un loc atât de mulţi elevi de vârste diferite, cadre didactice, părinţi şi reprezentanţi ai diferitelor instituţii publice, demonstrează că se acordă o deosebită atenţie educaţiei şi mai ales faptul că rolul ei în societate a fost înţeles.

În viziunea administrației locale, educaţia reprezintă iniţierea în viaţa spiritului, pregătirea sufletului uman în căutarea adevărului şi a virtuţii. Prin intermediul ei, nu se doreşte altceva decât oferirea unui ajutor pentru cei mici, astfel încât în viitor aceştia să ajungă oameni demni, respectuoşi şi capabili să ia hotărâri responsabile.

Prin discursurile prezentate cu această ocazie specială, au fost transmise cele mai frumoase şi potrivite urări pentru un nou început, tuturor elevilor, părinţilor şi profesorilor prezenţi.

Primăria și Consiliul Local al Orașului Lipova vor reprezenta întotdeauna un umăr de bază pentru educația din orașul Lipova și vor încerca să asigure toate resursele necesare, vor susține și vor sprijini educația, pentru un viitor sigur al copiilor de astăzi.

„Le urăm elevilor un an şcolar frumos, mult succes, în desfăşurarea activităţii şcolare, un nou an pe care să-l finalizeze cu rezultate excepţionale, iar profesorilor şi părinţilor le transmiten aceleaşi gânduri de bine, deoarece, alături de aceşti copii minunaţi, contribuie, în mod egal, în formarea viitorului ţării noastre !“, au fost cuvintele transmise de către reprezentanții Primăriei și Consiliului Local al Orașului Lipova.