Săptămâna care a fost marcată prin activități care mai de care mai diverse, desfășurate în cadrul programului național ”Școala Altfel”, a fost demarată și organizată de către instituțiile de învățământ școlar și preșcolar și în orașul Lipova, copiii de aici, având ocazia, printre alte activități alese de educatori, învățători sau profesori, să facă o vizită la Clubul Copiilor Lipova, pentru a vizita și a cunoaște îndeaproape activitățile desfășurate în cadrul cercurilor existente aici.

Reprezentanții Clubului Copiilor Lipova au fost foarte deschiși și cooperanți și de această dată, ei fiind ca de obicei foarte aproape de copii, mai ales de cei mai mici dintre aceștia.

Astfel că, în săptămâna dedicată Programului Național ”Școala Altfel”, cercurile ”Atelierul Fanteziei” – coordonator prof. Camelia Iordache și Cercul de Muzică Vocal Instrumentală – coordonator prof. Codrin Drăgoi, ambele din cadrul Clubului Copiilor Lipova, bineînțeles cu acordul și sprijinul Directorului acestei instituții – Dl. Zoltan Tusa, au fost de acord  și  și-au deschis porțile pentru toți copilașii care, fie că au fost preșcolari, fie în clasa 0, au avut o mare bucurie și încântare să ajungă la Clubul Copiilor Lipova și să-și petreacă aici puțin din timpul lor.

Copiii au fost primiți cu brațele deschise de profesorii coordonatori Camelia Iordache și Codrin Drăgoi, care au pregătit pentru grupurile de copii care le-au trecut pragul diverse ateliere creative de artă și muzică, ateliere care au fost organziate astfel:

  1. Luni 15.04.2019 – Ateliere creative de artă și muzică – desfășurate la Cercul Atelierul Fanteziei și Cercul de muzică Vocal Instrumentală, coordonatori prof. Camelia Iordache și Codrin Drăgoi; Vizitatori: copiii de la Grădinița cu Program Normal Păuliș – educatoare Diana Belean, Mihaela Barbi și Alice Pavel și din clasa I -a A de la Liceul „A. Marienescu” Lipova, înv. Ecaterina Ștefănescu
  2. Miercuri 17.04.2019Ateliere creative – desfășurate la Cercul Atelierul Fanteziei, coordonator prof. Camelia Iordache; Vizitatori: copiii din clasa 0, de la Liceul „A.Marienescu” Lipova, înv. Mihaela Toth

Orele petrecute la Clubul Copiilor Lipova s-au dovedit a fi o adevărată delectare și distracție pentru micuții care i-au pășit pragul, cu atât mai mult cu cât ei au plecat de aici cu diverse obiecte hand-made realizate de mânuțele lor iscusite și îndrumați fiind de Camelia Iordache – coordoantoarea Cercului Atelierul Fanteziei și cu lecții practice de chitară, pian sau tobe, instrumente la care au avut ocazia să cânte sub atenta îndrumare o coordonatorului Cercului de Muzică – prof. Codrin Drăgoi.

Programul national ”Școala Altfel” este unul foarte benefic pentru copii, mai ales pentru cei mai mici dintre ei, aceștia bucurându-se la maxim de tot ceea ce văd sau învață în cadrul activităților desfășurate, majoritatea dintre aceste activități fiind unele noi pentru ei și bineînțeles acest tip de program reprezintă modul perfect pentru socializare, câștigarea unor noi prieteni și, de ce nu, descoperirea unor noi talente.