Începutul lunii aprilie a adus în Municipiul Arad o nouă ediție a Festivalului Internațional de Dans și Muzică ”Ghiocelul de Argint”, în acest an tradiționalul concurs ajungând la Ediția cu numărul 26.

La fel ca și în anii anteriori, concursul a fost organizat de Palatul Copiilor Arad, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Arad,  fiind un concurs cuprins în C.A.E.N. al Ministerului Educației Naționale pentru anul 2019.

Probele prevăzute pentru acest concurs s-au desfășurat în perioada 5-6 aprilie 2019, simultan, în două locații: Teatrul de Stat Arad – probele pentru secțiunea Dans și Teatrul de Marionete Arad – probele pentru secțiunea Muzică (canto).

Fiind vorba despre un festival cu participare internațională și cu o îndelungă tradiție în spate, participanții la acest concurs sunt tot mai mulți de la an la an. Astfel că și în acest an, în ziua de 5 aprilie, când s-a dat startul festivalului, au fost prezenți în jur de 810 concurenți, sosiți la Arad, din 36 de orașe reprezentând 6 țări: Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Serbia, Ungaria și România.

În acest an, în cadrul festivalului Ghiocelul de Argint, la secțiunea Canto, au participat și copiii lipovani, copii care își desfășoară activitatea muzicală la Cercul de Muzică vocal-instrumentală din cadrul Clubului Copiilor Lipova, ei fiind îndrumați în această activitate artistică de profesorul lor coordonator Codrin Drăgoi.

Organizarea concursului a prevăzut 2 etape de desfășurare, fiecare dintre aceste etape având la final un clasament și bineînțeles un podium, unde au ajuns cei mai buni dintre cei buni.

Etapele Festivalului de Dans și Muzica ”Ghiocelul de Argint” – Ediția 26, 2019, au fost următoarele:

  1. Etapa Județeană – care a avut loc în data de 29.03.2019 și care a adus în final pentru copiii orașului Lipova următoarele premii:
  • Rancu Sebastian  – Marele Premiu
  • Cioanca Cloșcă Ionela  – Premiul I

 

  1. Etapa Internațională – care s-a desfășurat în perioada 04.04. – 06.04.2019 și la care copiii Cercului de Muzică Vocal Instrumentală de la Clubul Copiilor Lipova au obținut următoarele premii:
  • Rancu Sebastian – Premiul I
  • Cioanca Cloșcă Ionela  – Premiul III

 

Deși momentele prezentate în concurs, de către numărul mare de participanți, au fost dintre cele mai originale, bine pregătite, foarte frumoase și variate, copiii lipovani s-au remarcat în fața juriului de specialitate, obținând printre cele mai bune premii, în vârful podiumului final.

Bucuria și mândria copiilor atât de talentați, a profesorului lor coordonator și bineînțeles a părinților au fost foarte mari, aceste premii fiind obținute în urma a multor ore de muncă, în această activitate artistică pe care copiii și-au ales-o de la o vârstă fragedă și o pun în practică cu foarte mare drag, implicare totală, determinare și dedicare.

Pentru acești tineri, dar atât de mari artiști ai orașului Lipova, sunt transmise și pe această cale cele mai sincere felicitări și mult succes în cariera artistică care îi așteaptă și care cu siguranță le va aduce în viitor, multe premii de acest fel sau chiar mai mari și cel mai important, realizări profesionale și sufletești unice.