Luna martie a adus prima competiție internațională de judo pentru anul 2019,  la care au participat cei mai mici dintre reprezentanții sportului lipovan, mai exact echipa mică de judo, copii din anii 2011-2012,  a Clubului Sportiv „Şoimii” Lipova,  fiind una dintre cele mai importante competiții ale binecunoscutului sport pe tatami.

Micuții sportivi lipovani au participat alături de profesorul lor coordonator, Iosif Papp, la Competiția Internațională  ”CUPA GLISSANDO”, o competiție  foarte importantă pentru evoluția lor și pentru viitorul lor în activitatea sportivă pe care au ales să o practice, încă de la o vârstă atât de fragedă.

Turneul internațional ”CUPA GLISSANDO” a avut loc sâmbătă și duminică,  23-24 martie 2019, în localitatea Dumbrăvița – jud. Timiș.

Fiind vorba despre o competiție cu participare internațională, în cadrul turneului au fost prezenți sportivi din mai multe state, precum: Grecia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Macedonia, Moldova, Bosnia Herțegovina și România, în total participând un număr de 495 de sportivi din toate cele 9 țări prezente în Sala Sporturilor la Dumbrăvița.

Clubul Sportiv „Şoimii Lipova”, reprezentat de această dată de cei mai mici dintre judokani – copiii născuți în anii 2011-2012, într-o competiţie, unde, indiferent de vârstă, miza și lupta pentru podium sunt foarte importante, a ajuns într-un final pe podium, cu premii obținute în urma unor lupte foarte dificile câștigate cu brio de micuțele sportive lipovane.

La finalul turneului, Clubul Sportiv ȘOIMII LIPOVA, a ocupat 2 locuri pe podiumul competiției, cu 3 sportivi:  

  • Locul 2VLAI NATALIA și MARC  ELISA
  • Locul 3 – PAPP INGRID CHRSTINE

Reprezentanţii echipei de judo ai CS ŞOIMII LIPOVA, alături de profesorul coordonator Iosif Papp, au fost foarte bucuroşi de această participare şi de faptul că au avut ocazia să lupte alături de cei mai talentaţi judoka din ţară și străinătate, cele două premii obținute fiind de o mare importanță pentru micuțele sportive, cu atât mai mult cu cât se află la începutul carierei lor de judoka.

Astfel de rezultate nu pot decât să aducă sentimente de mândrie, bucurie și un nou  motiv care să îi  ambiţioneze pe cei mai mici dintre sportivii lipovani, în drumul victorios care îi așteaptă în activitatea lor pe tatami, aceştia fiind astfel conştienţi de faptul că se poate face performanţă chiar şi la un club dintr-un orăşel mai mic.

Deşi competiţia a fost de un nivel foarte ridicat, copiii lipovani au fost la înălţime şi de această dată, reuşind să adauge pe lista succeselor rezultate notabile de o importanță majoră în palmaresul sportivilor participanți și implicit a Clubului Sportiv Șoimii Lipova, a orașului Lipova, pe care îl reprezintă.

Profesorul coordonator al secţiei de judo din cadrul CS „Şoimii” Lipova – Prof. Iosif Papp a fost, ca de fiecare dată, alături de sportivii săi, fiind foarte mândru de aceştia și transmițâmd cu această ocazie, câteva cuvinte: În primul rând, nu aș putea spune altceva decât că suntem foarte  mândri pentru faptul că, în ciuda faptului că momentan, reușim să fim prezenți la doar câteva dintre competițiile importante de la noi din țară, toate competițiile la care participăm, indiferent de categoria de vârstă a copiilor, toate sunt competiții de renume, sunt competiții cu participare internațională și rezultatele noastre, ale Secției de Judo din cadrul Clubului SPORTIV ”Șoimii Lipova” sunt de fiecare dată printre cele mai bune, numele orașului Lipova ajungând de fiecare dată pe podium sau în primii 10.

Felicit sportivii mei sau spartanii mei, cum îmi place să le zic,  pentru reuşitele extraordinare şi pentru ambiţia şi determinarea de care au dat dovadă, şi până la următoarea competiţie le urez multă putere de muncă pentru a obţine în viitor cât mai multe premii şi reuşite frumoase în cariera lor! Sper ca pe viitor acești copii să ne reprezinte orașul la Campionatele Naționale și de ce nu și la Balcaniade. Judo este un sport nobil ce poate fi practicat atât de băieți cât și fete .

Aceste rezultate de pe podium, obținute la o vârstă atât de mică, nu dovedesc altceva decât faptul că munca, implicarea, ambiția, seriozitatea și îndemânarea, nu țin cont de vârstă, astfel de copii fiind baza unui viitor solid și sigur pentru întreaga omenire și pentru această lecție pe care acești sportivi ne-o oferă, dar și pentru munca depusă și seriozitatea de care dau dovadă, eu nu pot decât să le mulțumesc și să le doresc un viitor strălucit!”.

 

Pentru înscrieri în cadrul Secției de JUDO –  zilnic între 14-00 — 18:00, în clădirea nouă, la etaj, vis a vis de stadion , coordonator secție, prof. PAPP  IOSIF.