Noul spital din Lipova se ridică văzând cu ochii, de la o zi la alta. Primarul Mircea Jichici se declară extrem de mulțumit de modul în care se desfășoară lucrurile și spune că, dacă firma care a câștigat licitația va lucra în același ritm, până la sfârșitul anului spitalul ar putea fi finalizat.

„De la o zi la alta vedem un progres la spitalul din Lipova. Până acum s-a realizat subsolul, parterul și etajul, betonul s-a turnat în totalitate și acum se lucrează la partea de zidărie, urmează compartimentările, utilitățile, finisajele și apoi dotarea spitalului cu cele necesare pentru a funcționa la parametri optimi. Dacă lucrurile se mișcă în același ritm, eu sper ca până la sfârșitul anului să finalizăm această investiție“, susține Mircea Jichici.

Primarul se declară foarte mulțumit de modul în care lucrează echipa de vietnamezi, adusă la Lipova de firma care a câștigat licitația. „Avem în acest moment 49 de vietnamezi care au fost aduși la Lipova de firma care a câștigat licitația și vreau să vă spun că sunt foarte mulțumit de felul în care lucrează. Chiar vreau să le mulțumesc acestor oameni, inclusiv pentru faptul că și-au văzut de treabă de când sunt în Lipova, nu au creat probleme în oraș, n-am avut scandaluri. Din păcate, firma de construcții a fost nevoită să aducă muncitori din străinătate, fiindcă la noi nu ma există forță de muncă în domeniu, mulți au plecat afară, prin Germania, Italia, Franța, astfel încât suntem nevoit la rândul nostru să importăm forța de muncă, așa cum se întâmplă de ani buni în vestul Europei“, susține Jichici.

Noul spital din Lipova va deservi 60.000 de cetățeni de pe Valea Mureșului. Investiția se ridică la 5,6 milioane de euro (valoarea licitată), fiind finanțat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții. Noul spital va permite înființarea unor noi servicii de chirurgie, matern, reanimare, respectiv relocarea secțiilor de pediatrie și medicină internă, din clădirea maternului, pentru a nu se mai plăti chirie. Spitalul va avea o bază de tratament ultramodernă pentru pacienții cu patologie locomotorie și cardiovasculară. Se va crea un centru de primiri urgențe, extrem de important pentru Lipova și întreaga Valea Mureșului. Vor fi 25 de paturi pe secția interne, 20 la pediatrie, 6 paturi pentru chirurgie, 5 pentru obstetrică-ginecologie, 2 neonatologie și 2 de anestezie – terapie intensivă.