Competiţiile internaționale desfăşurate în anul 2018, la care au participat și copiii coordonați de prof. Camelia Iordache,  din cadrul Cercului „Atelierul Fanteziei“ – Clubul Copiilor Lipova, au ecou şi „urmări” frumoase și în acest nou an şcolar, unele dintre premiile şi titlurile dobândite în urma acestor concursuri, încă sosesc şi în noul an 2019 și ajung în mâna și în sufletul acestor minunaţi copii, fiind surprize deosebite pentru ei și mai ales cel mai potrivit și frumos mod de a porni la drum în noul an.

Unele dintre cele mai importante concursuri, la care copiii au participat cu lucrări, pe parcursul anului 2018, au avut loc în Japonia și India.

 

Competiția The 19th JQA International Environmental Children’s Drawing Contest”,  Tokyo – Japonia

Concursul, desfășurat sub denumirea The 19th JQA International Environmental Children’s Drawing Contest, a avut loc la TOKYO, în Japonia, fiind vorba despre o competiţie cu tradiție, recunoscută la nivel internațional, o competiție de mare anvergură, cu participarea mai multor ţări, cu mii și mii de lucrări, printre care au fost expuse şi au intrat în concurs şi lucrările reprezentative ale țării noastre.

Competiția de la Tokyo a adunat, la ediția din anul 2018, un număr de 14 209 lucrări, sosite din 98 de țări participante, din întreaga lume.

Printre lucrările din România, câteva lucrări care au atras atenția în mod special au fost cele ale oraşului Lipova, adică lucrările copiilor talentaţi din cadrul Cercului „Atelierul Fanteziei“ – Clubul Copiilor Lipova, coordonați de Prof. coord. Camelia Iordache, care au participat cu un număr de 20 de lucrări.

Participarea Cercului „Atelierul Fanteziei” din cadrul Clubului Copiilor Lipova nu a rămas nerăsplătită, premiile obținute de talentații copii numărând-se printre premiile de podium ale competiției.

Astfel că, în urma departajării, Cercul „Atelierul Fanteziei” din cadrul Clubului Copiilor Lipova a obţinut în JAPONIA:

–  premiul I, prin eleva  MATE KRISZTINA

Premii au fost pregătite și trimise pentru toți participanții la concurs. Astfel, fiecare dintre copiii care au participat cu lucrări în cadrul competiției de la Tokyo și nu au luat premiu au primit câte un calendar, iar câștigătoarea premiului 1, Krisztina Mate,  a primit o replică (copie) a lucrării, catalogul expoziției din Tokyo, calendar, diplomă și un set de culori.

Concursul „The 10th International Youth and Child Art Exhibition 2018”,  Hyderabad – India

Un alt concurs de renume mondial, care a adus importante premii internaționale pentru activitatea copiilor de la Cercul „Atelierul Fanteziei” desfășurată în anul 2018 este concursul The 10th International Youth and Child Art Exhibition 2018”, organizat în India, la Hyderbad. Ediția anului 2018 a acestui concurs de talie internațională a avut expuse mii de lucrări sosite în India din 19 țări, fiind prezente în total 39 de instituții din întreaga lume.

Printre toate acestea, au fost prezente și lucrările orașului Lipova, în număr de 15, reprezentate prin numele copiilor din cadrul Cercului „Atelierul Fanteziei” de la Clubul Copiilor Lipova și îndrumați de coordonatoarea lor, prof. Camelia Iordache.

Premiile obținute la competiția din Hyderbad – India, de către copiii de la Cercul „Atelierul Fanteziei”, sunt:

– medalia de aur – CRIȘAN  MARA

–  premiul juriului – VESA  RALUCA și CSAPO  RAISA

– premiul special – SUCIU  AMALIA și GRODEI  MARISA

Rezultatele obținute în urma unor astfel de competiții nu sunt altceva decât rezultatele orelor nenumărate de muncă asiduă, a talentului înnăscut și a dedicării totale activităților pe care acești copii extraordinari le îndrăgesc cu adevărat și le realizează din inimă. Toate aceste premii, la fel ca și cele din anii anteriori, au fost și vor fi mereu motive de reală bucurie și mândrie, în primul rând pentru copii, dar și pentru profesori și părinți.

„Tuturor copiilor, atât celor premiaţi în urma competițiilor, cât şi celorlalţi din cadrul Atelierului Fanteziei, le transmit cele mai sincere felicitări pentru toată munca pe care o depun zi de zi, pentru dragostea cu care lucrează și din care rezultă adevărate opere de artă, pentru premiile obţinute, cu care ne fac atât de mândri şi le mulțumesc pentru seriozitate, dedicare totală și perseverența de care dau dovadă tot mai mult de la an la an, iar  pentru viitor, nu pot decât să le doresc multă putere de muncă, orginalitate în idei și nu în ultimul rând cât mai multe victorii și locuri pe podiumurile internaționale în această artă“, a transmis Camelia Iordache, prof. coordonator a acestor talentaţi copii, la Cercul „Atelierul Fanteziei“.