1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului a fost şi va fi mereu sărbătoarea copiilor de pretutindeni, ziua lor, a celor mai mici și veseli dintre oamenii planetei.

Și pentru că orice copil merită ce e mai bun de ziua lui, această zi  este în fiecare an ocazia perfectă pentru a se organiza diverse evenimente şi activităţi dedicate copiilor, dintre cele mai frumoase, interactive și interesante activități, şi de ce nu,acolo unde este posibil,  pentru a fi create noi legături interculturale, între copii de diverse naționalități.

La Lipova, s-a încercat mereu ca de fiecare dată când există ocazia și cu precădere de 1 iunie, copiii să fie sărbătoriți, să fie puși în centrul atenției, să li se ofere posibilități de a se remarca, de a învăța și de totodată de a se distra.

Profesorii de la Clubul Copiilor Lipova, nu au pierdut nici de această dată ocazia şi au continuat şi în acest an cu activităţile frumoase dedicate copiilor, printre care a fost cuprins şi continuat proiectul intercultural conceput împreună cu prietenii din ţara vecină, Ungaria – localitatea Chitighaz, cu care Oraşul Lipova  are o frumoasă  şi veche relaţie de prietenie, între cele două oraşe existând începând cu anul 2017, chiar şi o înfrăţire oficială .

Proiectul Intercultural a fost realizat sub coordonarea Clubului Copiilor Lipova, în parteneriat cu Autoguvernarea Naţională Română din Ungaria – Chitigaz, Primăria şi Consiliul Local al Oraşului Lipova, Liceul „Atanasie Marienescu” Lipova şi Liceul „Sever Bocu” Lipova.

Acest proiect s-a desfășurat la Citighaz, la finalul lunii mai, 26-27.05.2018, în cadrul acestuia fiind derulate diverse activităţi cultural-educative, artistice, de divertisment şi sportive dedicate copiilor.

Delegaţia română, formată din copii, cadre didactice și părinți, a participat în cele două zile petrecute în Ungaria, la evenimente cultural artistice organizate de Autoguvernarea Românilor de la Chitigaz cu ocazia Zilei Naţionale a Românilor din Ungaria.

Unul dintre momentele foarte apreciate și frumoase a fost recitalul susținut în cadrul programului artistic de la Chitighaz, de către formaţia de copii din cadrul Cercului de muzică de la Clubul Copiilor Lipova –  „TRUPA 06“, formaţie coordonată de prof. Codrin Drăgoi, care în urma momentului artistic au fost premiați cu diplomă și cupă pentru profesionalism și participare.

De asemenea, copiii din cadrul Atelierului Fanteziei de la Clubul Copiilor, atent coordonați de prof. Camelia Iordache, au ajuns la Chitighaz pregătiți pentru ateliere de creație, pe care le-au desfășurat împreună cu copiii din Ungaria.

Pentru ca toate aceste activităţi să decurgă în cel mai bun mod, evenimentul a fost atent organizat şi coordonat de profesorii din cadrul Clubului Copiilor Lipova : Prof. Tusa Zoltan – director, Prof. Iordache Camelia, Prof. Codrin Drăgoi.

Proiectul a fost susţinut financiar de Primăria Oraşului Lipova şi Consiliul Local al Oraşului Lipova, cărora le sunt transmise pe această cale cele mai sincere mulţumiri, din partea reprezentanţilor Clubului Copiilor Lipova –  Director, prof. Tusa Zoltan.

„Pe această cale, dorim să transmitem cele mai sincere mulţumiri tuturor celor care ne-au fost aproape și au făcut posibilă această deplasare la Chitighaz, cadrelor didactice și părinților, pentru sprijinul acordat în realizarea acestui minunat eveniment dedicat copiilor noștri. Nu în ultimul rând, mulțumirile și cele mai sincere felicitări merg, bineînţeles, către participanţi, către copiii talentați și frumoși care au fost prezenţi într-un număr atât de mare la activităţile noastre şi au dovedit încă o dată că profesionalismul, talentul, imaginaţia, originalitatea şi seriozitatea nu depind de vârstă“, a spus directorul Clubului Copiilor Lipova – prof.Tusa Zoltan.