Echipajul de liceu „Sanitarii Pricepuţi“, din cadrul Liceului „Atanasie Marienescu” Lipova, a reprezentat cu succes oraşul Lipova în cadrul fazei judeţene a Concursului „Sanitarii Pricepuţi pentru Gimnazii şi Licee”, care a avut loc la Arad, la sfârşitul lunii mai.

Această competiție, de testare a cunoștințelor în acordarea primului ajutor, este deja una de tradiție, fiind organizată de Crucea Roșie Arad, în fiecare an, la sfârșitul lunii mai.

Concursul din acest an s-a desfăşurat, la fel ca și în anii anteriori, în zona Sălii Sporturilor „Victoria” din Arad, unde, și de această dată, au participat mai multe şcoli din municipiu şi judeţ, precum și două echipaje din străinătate: unul din Bekescsaba (Ungaria) şi unul din Zrenjanin (Serbia), în total fiind implicaţi un număr de aproximativ 200 de elevi.

Probele din cadrul concursului au constat atât în probe teoretice, cât și în probe practice, echipajele fiind jurizate de un juriu format din medici de la Unitatea de Primire Urgenţe și asistenți medicali medicali de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Arad. Pentru partea teoretică a concursului, concurenții au fost testați de către reprezentanți ai Poliției Rutiere Arad, care pe lângă testul pe care l-a dat echipelor, a ales să le și vorbească despre principalele probleme și informații referitoare la circulația rutieră.

Oraşul Lipova a fost reprezentat la această fază judeţeană de  echipajul de liceu din cadrul Liceului „Atanasie Marienescu” Lipova .

La finalul concursului, echipajul Grupului Şcolar „Atanasie Marienescu” Lipova – clase de liceu, a obţinut locul 2, pe această fază judeţeană, locul 1 revenind echipajului Liceului „Moise Nicoară“ din Arad.

Echipajul care a participat la faza judeţeană de la Arad a fost format din elevi ai Liceului ”Atanasie Mrienescu” Lipova, aceştia fiind însoțiți și coordonaţi de către Prof. Otilia Tripon.

Pe această cale, sunt transmise multe felicitări echipei câştigătoare şi mult succes la următoarele competiții !