Nou promovată în Liga a III-a la fotbal, Şoimii Lipova are meritul de a fi promovat, în acest sezon, foarte mulţi juniori şi jucători tineri, cărora li s-a oferit şansa debutului. Eforturile conducerii lipovane se vor vedea în timp, iar primele roade sunt deja culese!
La Centrul Național de la Buftea a avut loc o acțiune de selecție pentru jucătorii eligibili pentru echipa națională sub 18 ani. Județul Arad a fost reprezentat de cinci fotbaliști: Claudiu Vereș (Național Sebiș), Raul Moraru (Lunca Teuz Cermei), Raul Stoin, David Lupșe și Rareș Deta (toți trei de la Șoimii Lipova). Dintre aceștia, s-a remarcat în mod special mijlocașul Deta, care s-a și ales cu o convocare „sub tricolor”! Fotbalistul de 18 ani, folosit aripă stânga sau dreapta, este împrumutat de UTA la Lipova, unde e foarte apreciat de antrenorul Flavius Sabău. Fotbalistul arădean are șansa de a debuta în tricoul echipei naționale în amicalele pe care micii „tricolorii” le vor disputa în perioada următoare.

Radu Pop: „O mare satisfacţie”

„Avem o mare satisfacție că trei dintre fotbaliștii Lipovei au fost încercați la naționala Under 18, iar, în final, Rareș Deta a și primit o convocare oficială pentru acțiunea din Irlanda. Este o dovadă a faptului că la Lipova se muncește serios. Este și meritul UTA-ei care l-a format de mic, dar și al lui personal, pentru că este un băiat serios și muncitor, care dorește să se realizeze ca fotbalist. La selecție s-a remarcat din postura de mijlocaș central, convingându-i pe antrenorii federali că merită un tricoul al naționalei României”, spune Radu Pop, președintele „șoimilor”.