Echipa pregătită de Flavius Sabău așteaptă cu nerăbdare reluarea campionatului Ligii a III-a. Pe locul 11 în seria a patra a eșalonului terț, cu 15 puncte adunate, Șoimii Lipova promite să arate o altă față în această primăvară. Odată cu împrumutul lui Bercu la Pecica, Șoimii Lipova și-a mai completat lotul cu încă un fundaș central. E vorba de Răzvan Dulap, 23 de ani, care după ce s-a depărțit de Școlar Reșița și nu a căzut la o înțelegere cu liderul Șirineasa, a semnat un contract cu formația lui Sabău. Numărul transferurilor din iarnă ajunge, astfel, la 8: tot de la Reșița au mai venit mijlocașul Cristian Poiană și atacantul Fabian Himcinschi, iar Cristian Dobrean a fost împrumutat de la UTA. Restul noutăților le bifăm la capitolul juniori, respectiv fundașul Raul Iova și mijlocașii Erik Tiponuț, Dennis Rusu și Marius Duță.

Radu Pop: „Să practicăm un fotbal plăcut”

Chiar dacă în amicale au obținut doar trei remize şi două eşecuri, preşedintele clubului, Radu Pop, nu este deloc îngrijorat: „Meciurile le-am pierdut sau am fost egalaţi când aveam copii în teren, pentru că am vrut să rulăm tot lotul. Băieții s-au mișcat bine, ne-am pregătit cum trebuie, iar eu am încredere că vom arăta o altă față în retur. Aș vrea să mai adaug că avem patru juniori de 2000, pe Lupșe, Stoin, Deta și Țurai, în lotul național lărgit”. În privinţa obiectivului pentru sezonul de primăvară, Pop spune: „Să practicăm un fotbal plăcut ochiului, care să fie apreciat indiferent de rezultat. La finalul campionatului, ne propunem o clasare între locurile 6 şi 8”.

Președintele Lipovei a fost ferm și în privința amânării returului cu o săptămână: „Categoric, am cerut amânarea etapei cu o săptămână. În acest sens am şi trimis o cerere către FRF şi, din discuţiile purtate cu alţi conducători, nu am fost singurii. Nu se poate juca fotbal pe terenuri îngheţate, acoperite cu zăpadă.”

Sabău: „Muncim mult, sunt mulțumit

Revenind la amicale, în penultimul test al iernii, Șoimii Lipova a pierdut cu 2-1 în fața celor de la Viitorul Caransebeș, meci disputat pe sinteticul de la Șega. Golul lui Trabalka a fost insuficient pentru o victorie. Pentru „şoimii” pregătiți de Flavius Sabău au evoluat: Iliescu – Iova, Calvin, Vasiu, Lupșe, Jichici, Sg. Popa, Poiană, Vasinc, Filimon, Himcinschi. Au mai intrat: Dobrean, Dulap, Kocsis, Trabalka, Deta, Duță, Pașcu, Tiponuț. „Ne dorim să câștigăm meciurile pe puncte, așa că nu sunt îngrijorat. Ne apropiem de adevăr, muncim mult și sunt mulțumit de lot, chiar și de juniori. Vrem ca în retur să arătăm mai bine, să strângem mai multe puncte decât în toamnă”, spune și antrenorul Lipovei, Flavius Sabău.

S-a amânat debutul returului

Vremea rea a amânat și reluarea campionatului în Liga a III-a. Astfel, returul va debuta abia săptămâna viitoare. Până atunci, echipa pregătită de Flavius Sabău și-a mai perfectat un amical, sâmbătă după amiază, cu Progresul Pecica. Meciul se va disputa pe sinteticul de la Șega, imediat după încheierea testului dintre UTA și Cermei, ce începe la ora 11. Lipova și Pecica s-au mai înfruntat într-un amical în această iarnă, încheiat spectaculos, scor 3-3.