Reunită la mijlocul acestei luni, Șoimii Lipova a disputat și un prim test pe sinteticul de la Șega, 2-2 cu UTA U19, goluri reușite de Trabalka și Vasinc, din penalty, după ce juniorii roș-albilor conduceau cu 2-0 la pauză. Divizionara terță arădeană a plecat, apoi, cu o delegație numeroasă spre direcția Füzesgyarmat, localitate maghiară aflată în vecinătatea orașului Debrecen. Acolo și-au stabilit lipovanii cartierul general într-un stagiu centralizat de pregătire ce va dura până joi, 1 februarie, în cadrul bazei „Thermal Hotel Gara Gyógy – és Wellness Szálloda”. Deplasarea s-a făcut la bordul unui modern autocar al firmei Pletl, partenerul clubului lipovan. Condițiile sunt impecabile în țara vecină, cu terenuri dotate inclusiv cu nocturnă, dar și cu posibilități excelente de recuperare. „Avem condiții extraordinare aici, în Ungaria, facem două antrenamente pe zi, fiecare de 90 de minute, la intensitate maximă. Ne antrenăm și în nocturnă, pe un teren sintetic impecabil. Băieții trag tare atât fizic, dar lucrează mult și cu mingea, pentru a integra cât mai bine noii veniți și a forma relații de joc cât mai bune”, ne-a declarat președintele clubului, Radu Pop. Fostul utist Ovidiu Mandache a fost înlocuit cu orădeanul Dennis Rusu, acesta fiind cel de-al 23-lea fotbalist care a prins lotul pentru Ungaria, în vreme ce la juniorul Goșa s-a renunțat, el având ofertă de la Cugir.

Condiții excelente de pregătire, în țara vecină

Distribuția Lipovei în cantonament e următoarea: Bujor, Iliescu – portari; Iova, Calvin, Pașcu, Turai, Lupșe, Bier, Stoin, Kocsis, Vasiu – fundași; S. Popa, Jichici, C. Poiană, Duță (junior, Turnu Măgurele), Filimon, Deta, Tiponuț (junior, LPS Oradea), D.Rusu (junior LPS Oradea), A.Popa – mijlocași; Himcinschi, Trabalka, Vasinc – atacanți. „Lotul pentru retur e cam acesta, dar dacă putem să aducem ceva de ultim moment, care să ne ajute, nu zicem nu. E vorba de posturile de mijlocaș central la închidere, în special, și cel de fundaș central, dar chiar și dacă nu vom mai transfera, eu spun că stăm bine și avem un lot echilibrat. Cu excepția lui Goșa și Mandache, la care am renunțat, toți jucătorii rămân pe loc, inclusiv juniorii”, mai spune Radu Pop. Delegația Lipovei în Ungaria e condusă chiar de președintele Radu Pop, iar din staff mai fac parte, pe lângă „principalul” Flavius Sabău, preparatorul fizic Bogdan Hetco, maseurul Călin Petrică, asistentul medical Alina Trif și organizatorul de competiții Cosmin Trif.

Himcinschi laudă Lipova: „M-a atras proiectul”

Atacantul albaiulian Fabian Himcinschi (23 de ani) şi mijlocaşul Cristian Poiană (29 de ani), ambii sosiți de la Școlar Reșița, ocupantă a locului patru după turul din C4, sunt principalele achiziții ale Lipovei, din această iarnă. „M-a atras proiectul de la Lipova, sunt gânduri serioase aici, se doreşte reconstruirea echipei. Am reziliat contractul de comun acord cu formaţia din Valea Domanului, aşa am considerat că este mai bine pentru ambele părţi. După un an petrecut la Reşiţa aveam nevoie de o schimbare şi mi-am dorit o echipă unde să fie linişte”, a declarat Fabian Himcinschi. Atacantul a fost lansat în fotbal de echipa din orașul natal, Unirea Alba Iulia, dar are numeroase echipe în carieră, cele mai importante fiind Empoli (Italia), Poli Timişoara sau Dinamo Bucureşti. În 2011 a fost component al echipei reprezentative sub 17 ani a României prezentă la turneul final al Campionatului European din Serbia, unde a înscris unicul gol al tricolorilor. UEFA l-a inclus în echipa ideală a turneului final.

Programul amicalelor iernii

La revenirea din cantonament, băieţii pregătiţi de Flavius Sabău îşi vor măsura forţele, în câteva jocuri amicale, cu: UTA (7 februarie, în Sînicolau Mic sau pe Șega, în funcție de vreme), Progresul Pecica (10 februarie), ACS Ghiroda (14 februarie), Lunca Teuz Cermei (17 februarie) şi Dudeştii Vechi (24 februarie). O altă certitudine e că „șoimii” îşi vor disputa jocurile de pe teren propriu din returul „C4” tot la Pâncota, modernizarea stadionului din Lipova urmând să fie finalizată în primăvară. „Tribuna e deja ridicată, stâlpii pentru nocturnă îi avem deja în incinsta stadionului, trebuie doar să îi ridicăm, iar gazonul îl vom reface odată cu încălzirea vremii. Așa că meciurile de acasă, din retur, le vom juca tot la Pîncota, dar din sezonul viitor ne mutăm în casă nouă, una frumoasă și modernă”, conchide președintele celor de la Șoimii, care supervizează pregătirea lipovanilor.