Tradiţia purtată de peste 25 de ani înaintea Sărbătorii Naşterii Domnului, de către reprezentanţii administraţiei locale a oraşului Lipova, a fost împlinită şi în acest an aşa cum se cuvine, atunci când au sosit oaspeţii străini care formează delegaţia germană, reprezentanţi ai Cercului de Prietenie Româno-German.

Reprezentanţii delegaţiei din Germania au sosit la Lipova pregătiţi cu o mulţime de cadouri şi pachete cu dulciuri pentru copiii de toate vârstele din Lipova, dar şi de pe toată Valea Mureşului.

Sunetele colindelor româneşti au sunat şi de această dată pentru oaspeţii mult aşteptaţi în fiecare an la Lipova în prag de sărbătoare, vechii prieteni germani ai oraşului care vin la Lipova necontenit, de peste 25 de ani. De fiecare dată ei vin cu un scop măreţ – acela de a aduce o bucurie şi un zâmbet în sufletul copiilor din oraşul Lipova şi de pe Valea Mureşului.

Odată cu sosirea delegaţiei germane însoţită ca de fiecare dată de Moş Crăciun, Sfânta Sărbătoare a Crăciunului se simte tot mai aproape, inevitabil, spiritul acestei minunate sărbători fiind resimţit în sufletul fiecăruia, indiferent de vârstă.

Primirea oficială a delegaţiei germane, în fruntea căreia a fost ca de fiecare dată bunul şi vechiul prieten al oraşului Lipova Willi Gehring, a fost asigurată şi pregătită de Mircea Jichici – primarul Oraşului Lipova, care a fost alături de delegaţia germană din prima zi de când au sosit şi până la plecare.

Încă din prima zi după ce au ajuns la Lipova, reprezentanţii delegaţiei germane au început pregătirile pentru împărţirea pachetelor, aduse din Germania pentru toţi copilaşii din Lipova şi din satele şi comunele de pe Valea Mureşului. După ce pachetele au fost toate descărcate şi pregătite, delegaţia germană, alături de prietenii lor din Lipova, au plecat la drum, să împartă cele câteva mii de pachete pregătite.

În total au fost pregătite şi împărţite peste 4000 de pachete cu dulciuri şi alte ajutoare, toate acestea special pregătite pentru copiii din grădiniţele, şcolile şi casele de copii din Lipova, precum şi copiii din satele şi comunele de pe toată Valea Mureşului.

La fel ca în fiecare an, cum se întâmplă de mai bine de 25 de ani la Lipova, şi această vizită a prietenilor din Germania a fost una specială, frumoasă, care a adus un nou strop de speranţă în suflet copiilor şi alături de ei, şi celor care s-au implicat trup şi suflet pentru ca această amplă acţiune să fie posibilă.

Delegaţia germană sosită la Lipova, care s-a ocupat de organizarea întregii acţiuni, a fost formată din: Willi Gehring (sufletul acţiunii), Traut Augenstein, Friedel Konig (Moş Crăciun), Gregor Lehnart şi Norbert Zech. Alături de această delegaţie au fost prezenţi şi au sprijinit derularea întregii acţiuni primarul oraşului Lipova – Mircea Jichici, Lucian Feneşan – Centrul de Informare şi Promovare Turistică Lipova şi Donţu Lucian – director Liceul „Atanasie Marienescu” Lipova.

Pe lângă toate aceste lucruri minunate care au ajuns acolo unde trebuia, adică la copilaşi, acţiunea derulată a adus, ca în fiecare an, şi speranţa că această prietenie româno-germană, cu un scop atât de frumos la mijloc, cu o istorie atât de frumoasă, va dăinui mulţi ani de acum înainte şi  multe Sfinte Sărbători de Crăciun vor fi petrecute aşa, în aceeaşi formulă, împreună, prietenii români şi germani care formează acest minunat CERC  DE  PRIETENIE  ROMÂNO-GERMAN.

Cuvintele transmise, cu această ocazie de Primarul Oraşului Lipova – Jichici Iosif Mircea : «Mulţumiri speciale şi o mare recunoştinţă acestei minunate echipe, care de mai bine de 25 de ani se gândeşte la copiii din Lipova şi de pe toată Valea Mureşului şi le face, în fiecare an, această surpriză extraordinară în preajma Crăciunului, aducându-le astfel zâmbetul pe buze şi speranţă în suflete. 

Pe această cale şi cu o astfel de ocazie specială, doresc să transmit tuturor, în numele meu şi în numele Primăriei Oraşului Lipova, Sărbători fericite şi luminoase alături de cei dragi, sănătate, bucurii, belşug şi noroc în toate, iar Noul An să îi găsească fericiţi, cu sufletele pline de iubire şi speranţă! Crăciun Fericit şi un An Nou Fericit tuturor !». Aşa cum au fost spuse şi în cadrul întâlnirii de la Primăria Oraşului Lipova, urările pentru Sărbătoarea Crăciunului sunt transmise, cu această ocazie, tuturor copiilor, dar şi adulţilor, tuturor locuitorilor oraşului Lipova, în două limbi diferite, dar cu aceeaşi semnificaţie sinceră şi profundă, aşadar vă spunem din suflet:  «Crăciun Fericit !» şi «Frohe Weihnachten !»