În perioada 24.07 – 28.07.2017  Clubul Copiilor Lipova a găzuit Tabăra de vară Internațională, la care au participat 18 elevi și 2 cadre didactice de la Școala Generală și Grădiniţa Română „Lucian Magdu” din BattonyaUngaria și elevi și cadre didactice de la cele patru cercuri de profil din cadrul Clubului Copiilor Lipova.

Tabăra a fost organizată în parteneriat cu Autoguvernarea de Naționalitate Română din Csanadpalota – Ungaria, președinte Mariana Negrău Vetro, ei fiind cei care au finanțat acest proiect.

Scopul acestei tabere a fost acela de a organiza activități cultural artistice și sportive, activități interactive. În cadrul evenimentelor comune organizate, copiii participanți au avut prilejul să cunoască importantele obiective turistice din zonă, precum și alte activități cu caracter educativ.

Activitățile din perioada petrecută la Lipova, s-au desfășurat astfel:

  • 07.2017 – sosirea copiilor din Battonya, cazarea acestora. Vizitarea Basilicii „Maria Radna” și cunoașterea orașului.
  • 07.2017 – activități sportive la sala de fitness Iojigym, activități coordonate de prof. Papp Iosif. Vizitarea orașului, clădiri istorice, muzeu, biserica ortodoxă din Lipova etc., însoțiți de prof. Sălășan Florina
  • 07.2017 – vizitarea Centrului Național de Informare și Promovare Tristică. Atelier creativ, organizat de Cercul Atelierul Fanteziei, coordonator prof. Iordache Camelia, și Cercul de Pictură, coordonator prof. Tusa Zoltan. Au fost organizate activități artistice, folosirea diferitelor tehnici de lucru: quilling, pictură, tehnică mixtă. La atelier au participat copii din Ungaria, cât și copii de la cele două cercuri din cadrul Clubului Copiilor Lipova, iar la finalul activităţilor, lucrările realizate au fost premiate. După masa de prânz, copiii din Ungaria și Lipova au vizitat ferma de struți din incinta AMC Betleem Lipova, după care au fost invitați de către reprezentanţii Asociației „Afară din casă” să participe la activitățile distractive, organizate de familia Crișan, coordonatorii asociației. Au participat un număr mare de copii, care au avut prilejul să încerce diferite activități. Activitatea s-a încheiat seara târziu cu un recital de chitări susținut de cercul de muzică din cadrul Clubului Copiilor Lipova, coordonat de Codrin Drăgoi, împreună cu membrii formației „Company Band”.

Seara muzicală s-a încheiat în preajma unui foc de tabără.

–  27.07.2017 – vizitarea Cetății Șoimoș

– 28.07.2017 plecarea copiilor

Directorul Clubului Copiilor Lipova, prof. Tusa Zoltan, a fost foarte încântat şi bucuros de vizita grupului din Ungaria şi de tot ceea ce a presupus aceasta tabără organizată la Lipova, aducând pe această cale mulțumiri tuturor celor care s-au implicat în organizarea activităților, în mod deosebit familiei Crișan, care pentru desfăşurarea activităților organizate prin Asociaţia „Afară din Casă” a mobilizat întreaga familie și cercul de colaboratori.

Zilele petrecute la Lipova s au dovedit în final a fi de bun augur pentru ambele părţi, Lipova şi Ungaria, toţi cei care au participat în cadrul acestei tabere fiind foarte mulţumiţi şi plecând de la Lipova cu amintiri frumoase şi cu dorinţa de a reveni, de a repeta experienţele trăite aici, alături de prietenii din Lipova.