În luna mai sportul lipovan, mai exact echipa de judo a Clubului Sportiv „Şoimii” Lipova,  a ajuns la o nouă ediţie a Campionatului Naţional de Judo – Juniori 4 U15 – individual şi echipe intereuroregiuni. 

Finala din acest an s-a desfăşurat  în perioada 12-14.05.2017, la Craiova, în  Sala Sporturilor „Ion Constantinescu”.

În cadrul acestei competiţii, Clubul Sportiv „Şoimii Lipova” a fost reprezentat de Roşu Emanuel – 55 kg şi Tomescu Leonardo – 73 kg.  Competiţia a fost una foarte dificilă şi solicitantă, în total fiind 20 de competitori la fiecare categorie.

Sportivii lipovani, deşi foarte ambiţioşi şi serioşi în competiţiile desfăşurate, ambii au pierdut meciul de intrare în finală şi ocuparea primelor 2 poziţii pe podium şi implicit, trimiterea către campionatul balcanic care va avea loc la Skopie.

Din cauza competiţiilor foarte solicitante şi a emoţiilor, sportivii noștri au pierdut şi meciul pentru locul 3, nereuşind astfel să ajungă pe podium, clasându-se în final pe locul 5, din cele 20 de echipe participante.

Etapa finală din acest an a Campionatului Naţional de Judo – Juniori 4 U15 a fost una foarte strânsă şi desfăşurată la un nivel foarte înalt, echipele participante fiind reprezentantele celor mai prestigioase cluburi din ţară, la Craiova fiind astfel prezenţi cei mai talentaţi sportivi ai judo-ului naţional din categoria de vârstă menţionată. Reprezentanţii echipei de judo ai CS ŞOIMII LIPOVA, alături de profesorul coordonator Iosif Papp, au fost foarte bucuroşi de această participare şi de faptul că au avut ocazia să lupte alături de cei mai talentaţi judoka din ţară, un loc 5 fiind binevenit şi un motiv care nu a facut altceva decât să îi ambiţioneze pe talentaţii sportivi lipovani, aceştia fiind astfel conştienţi de faptul că se poate face performanţă chiar şi la un club dintr-un orăşel mai mic.

Principalul scop al acestor competiţii a fost verificarea și stimularea sportivilor din diferite categorii de  vârstă şi greutate.

Deşi competiţia a fost de un nivel foarte ridicat, copiii lipovani au fost la înălţime şi de această dată, reuşind să adauge pe lista reuşitelor rezultate notabile.

Profesorul coordonator al secţiei de judo din cadrul CS „Şoimii” Lipova – Prof. Iosif Papp a fost, ca de fiecare dată, alături de sportivii săi, fiind foarte mândru de aceştia.

„În ciuda faptului că nu toţi copiii din cadrul CS „Şoimii” Lipova  au ajuns să participe la faza finala a competiţiilor, aceştia au dat dovadă de mult talent şi profesionalism, experienţa sportivă dobândită şi în acest an, fiind una foarte importantă pentru activitatea lor. 

Felicit toţi copiii pentru reuşitele extraordinare şi pentru ambiţia şi determinarea de care au dat dovadă, şi până la următoarea competiţie le urez mult spor şi putere de muncă la antrenamente, pentru a obţine în viitor cât mai multe premii şi reuşite frumoase în cariera lor ! De asemenea, în numele meu şi al sportivilor, transmitem cele mai sincere mulţumiri reprezentanţilor Clubului Sportiv „Şoimii” Lipova, Primăriei şi Consiliului Local Lipova, pentru că ne-au fost alături şi de această dată!”, a transmis  Prof. Iosif Papp, coordonator al secţiei de Judo din cadrul Clubului Sportiv „Şoimii Lipova”.