Organizaţia de Cruce Roşie Lipova îşi continuă seria de acţiuni umanitare, educative şi de ajutorare şi în acest an, echipa care formează organizaţia lipovană punând deja în aplicare o parte din aceste acţiuni prevăzute pentru anul 2017.

Printre acţiunile desfăşurate de la începutul anului 2017 şi până în prezent, de către reprezentanţii Crucea Roşie Lipova, au fost incluse deja diverse acţiuni umanitare şi de ajutorare, dar acţiuni dedicate celor mai mici dintre cetăţeni – copiii din grădiniţe.

O serie de astfel de acţiuni, a avut loc recent, la începutul luni mai a acestui an, când a fost sărbătorită şi Ziua Internaţională a Crucii Roşii.

Aceste acţiuni au vizat educaţia pentru sănătate, fiind dedicate cu precădere copiilor. În acest sens, în această perioadă din anul şcolar, în colaborare cu Compartimentul Asistenţă Medicală Comunitară, au fost organizate acţiuni în grădiniţele şi şcolile lipovane (clasele I-IV), precum şi la şcoala cu clase I-IV din Şiştarovăţ, în cadrul cărora, copiii cu vârste cuprinse între 3-10 ani au fost instruiţi şi îndrumaţi ce trebuie să facă pentru a avea o igienă personală de nota 10.

Ei au avut parte de câteva lecţii de igienă personală, în cadrul cărora li s-a exemplificat şi explicat cum şi cât de des să-şi spele mâinile, dinţii, cât de importantă e igiena mâinilor, a dinţilor, a corpului.

Modul în care s-a gândit desfăşurarea acestor acţiuni a fost unul foarte atent pus la punct de către preşedintele Crucea Roşie Lipova, Adrian Antoche, şi de cei doi asistenţi medicali din cadrul Compartimentului Asistenţă Medicală Comunitară, care  au considerat că este foarte important ca elevilor să le fie prezentate detalii şi explicaţii corecte şi concrete venite direct din partea unor specialişti, fapt care a şi dus la această colaborare dintre Crucea Roşie şi Asistenţa Medicală Comunitară din cadrul Primăriei Oraşului Lipova.

S-a considerat că prezenţa în faţa copiilor a unui specialist în domeniu este foarte importantă, în acest mod, copiii au avut ocazia să asculte şi să li se exemplifice, informaţii foarte importante pentru sănătatea şi igiena corpului lor, despre îngrijirea corectă a igienei personale, cei mai curioşi dintre ei având chiar ocazia să adreseze întrebări asistenţilor medicali Radu Stepan şi Marius Mureşan, din cadrul Compartimentului Asistenţă Medicală Comunitară –  Primăria Oraşului Lipova, care le-au vorbit cu multă răbdare şi tact despre toate acestea şi chiar le-au împărţit copiilor săpunuri şi produse de bază pentru îngrijirea igienei personale.

Pentru ca toate aceste acţiuni să fie posibile, Subfiliala Crucea Roşie Lipova – preşedinte Adrian Antoche a fost susţinută şi a colaborat cu o serie de instituţii, departamente şi persoane voluntare cu suflet mare, care au spus mereu „prezent” şi dintre care amintim: reprezentanţii Compartimentului Asistenţă Medicală Comunitară –  Primăria Oraşului Lipova – asistenţii medicali Radu Stepan şi Marius Mureşan, elevi şi cadre didactice din cadrul liceelor şi grădiniţelor din Oraşul Lipova şi nu în ultimul rând tinerii voluntari, care formează această frumoasă echipă Crucea Roşie Lipova.

Toate aceste acţiuni nu se opresc aici, ele vor fi continuate de alte acţiuni, la fel de bine gândite şi importante pentru comunitate, pe care Crucea Roşie Lipova le va realiza pentru a veni, atât cât este posibil, în ajutorul celor care au nevoie, pentru că aşa cum spunea şi marele Mircea Eliade: „Cea dintâi şi singura datorie esenţială a omului este caritatea, adică o neobosită justificare a bucuriei existenţei.”