Prima lună a anului 2017 nu putea să ajungă la final fără a puncta activităţile de voluntariat, prin binecunoscutul eveniment Gala Voluntariatului, ajuns în acest an la ediţia cu numărul şase. Aşa cum s-a obişnuit în ultimii 6 ani, devenind o reală tradiţie, prin organizarea acestei gale se doreşte recompensarea şi exprimarea recunoştinţei faţă de voluntarii care au participat şi au susţinut diferite activităţi derulate pe parcusul anului 2016. Cu alte cuvinte, este momentul în care se trage linie şi se face un rezumat al tuturor activităţilor voluntare organizate la Lipova de-a lungul anului 2016 şi se dă startul unui nou an, unor noi activităţi de voluntariat, noi provocări, acţiuni şi evenimente, realizate tot prin munca şi colaborarea tuturor persoanelor care, an de an, dau o mână de ajutor şi participă cu tot ce pot la evenimentele şi acţiunile cu caracter voluntar sau caritabil în oraşul Lipova. Ceea ce este cel mai placut este faptul că, la fiecare început de nou an, odată cu această Gală a Voluntariatului, se realizează cu mare bucurie faptul că familia de voluntari creşte de la an la an, tot mai multe persoane devenind parte a acestei mari echipe benevole.

În cadrul Galei Voluntariatului din acest an, toată munca lor, a voluntarilor, a fost prezentată, felicitată şi răsplătită, prin recunoştinţă infinită, cuvinte alese şi diplome simbolice.   

Ajunsă în acest an la Ediţia a 6-a, organizată, la fel ca de fiecare dată, de către Centrul Teritorial de de Voluntariat Lipova şi Fundaţia A.M.C. Betleem Lipova – coordonator Monica Urs, în colaborare cu Primăria Oraşului Lipova, Liceul „Atanasie Marienescu Lipova“ şi Liceul „Sever Bocu“ Lipova, Gala Voluntariatului a fost organizată în data de 27 ianuarie 2017, la Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova, unde şi de această dată au fost invitaţi toţi colaboratorii, care au participat, au sprijinit şi au coordonat acţiunile şi evenimentele cu caracter voluntar sau caritabil în oraşul Lipova, de-a lungul anului 2016.

Această mare familie de voluntari, prezentă la eveniment, este una dintre cele mai mari şi diversificate familii, pentru că din ea fac parte persoane din diverse domenii de activitate, persoane de diferite vârste şi cu diferite pasiuni şi convingeri, reprezentanţi ai unor instituţii, elevi, profesori, diverse firme, toţi aceştia având un singur scop comun: implicarea în acţiunile de voluntariat.

Dintre aceşti colaboatori, la eveniment au participat reprezentanţi ai Primăriei Oraşului Lipova, reprezentanţi ai Poliţiei Lipova, ai Ocolului Silvic, profesori şi elevi din cadrul celor două licee lipovane: Liceul «Atanasie Marinescu» şi Liceul «Sever Bocu», reprezentanţi ai grădiniţelor din oraşul Lipova, ai Clubului Copiilor Lipova şi nu în ultimul rând, reprezentanţi ai ONG-urilor cu care Centrul de Voluntariat Lipova şi AMC Betleem Lipova a colaborat pe parcursul anului 2016 în diferite campanii şi activităţi de voluntariat, cum ar fi CNRR Cuveşdia, Asociaţia «Maria din dragoste pentru copii» Pâncota, Asociaţia «Haus der Hoffnung» Cicir ,Fundaţia «Ebenezer Moldovan» sau Crucea Roşie Lipova. De asemenea, au luat parte la eveniment reprezentanţi ai firmelor din oraşul Lipova, care au sprijinit campaniile de voluntariat iniţiate în anul 2016, dintre aceştia amintind firmele: SC  OECHSLER ROMÂNIA SRL,  SC  ROBAC  INDUSTRIES  SRL,  SC  ALCO KRAFT SRL,  SC ANDI&DEA SRL.

Programul artistic nu a lipsit nici în acest an din desfăşurarea evenimentului, acesta fiind unul foarte frumos şi complex, cu un program atent ales şi pregătit de către organizatori.

Gala Voluntariatului pentru anul 2016 a debutat cu un filmuleţ care a rulat pe fundalul scenei din incinta Centrului Recreativ Orăşenesc Lipova, prezentând imagini din timpul acţiunilor de voluntariat şi evenimentelor desfăşurate în anul 2016, acesta fiind prezentat de Monica Urs – coordonatoarea Centrului de Voluntariat şi cea care a iniţiat această Gală a Voluntariatului, acesta fiind urmat de câteva scurte discursuri susţinute de reprezentanţi ai primăriei, liceelor şi instituţiilor principale participante la eveniment.

Înainte de momentul înmânării diplomelor,  pentru finalul galei a fost păstrată o surpriză, prezentată sub forma unui program artistic pregătit de către elevii de la cele două licee, care au încântat participanţii la Gală cu un mic spectacol de cântece şi teatru, special pregătit cu această ocazie. Toţi aceşti copii talentaţi, au fost felicitaţi şi premiaţi la finalul spectacolului cu diplome.

Activităţi de voluntariat desfăşurate pe parcursul anului 2016 au constat în: ecologizări, acţiuni de plantare copaci, acţiuni de igienizare, campanii umanitare, campanii de prevenţie şi informare, campanii de strângere fonduri şi donaţii pentru persoanele cu situaţie precară.

Pentru toate acestea, dar şi pentru alte acţiuni, au fost premiaţi toţi aceşti voluntari, elevi, tineri, adulţi sau chiar pensionari,  care au dorit să susţină voluntariatul în oraşul Lipova.

Mulţumim instutuţiilor şi tuturor celor care ne-au susţinut în activităţile de voluntariat şi extraşcolare şi în anul 2016, sperând că acest început de nou an să fie startul pentru cât mai multe activităţi noi de acest gen. Ne bucurăm că în fiecare an marea familie de voluntari devine şi mai mare, existând mereu persoane noi în echipa voluntarilor. De la an la an numărul celor dornici de implicare în aceste activităţi a crescut şi ne dorim o colaborare la fel de frumaosă şi fructuoasă şi în acest an dar şi în anii care urmează. ATITUDINEA CONTEAZĂ!, a spus Monica Urs , coordonator al Centrului de Voluntariat Lipova.