Tradiţia purtată de peste 25 de ani înaintea Sărbătorii Naşterii Domnului, de către reprezentanţii administraţiei locale a oraşului Lipova, a fost împlinită şi în acest an aşa cum se cuvine, atunci când au sosit oaspeţii străini care formează delegaţia germană, reprezentanţi ai Cercului de Prietenie Româno-German.

Reprezentanţii delegaţiei din Germania au sosit la Lipova pregătiţi cu o mulţime de cadouri şi pachete cu dulciuri pentru copiii de toate vârstele din Lipova, dar şi de pe toată Valea Mureşului.

Colindele au sunat şi de această dată pentru oaspeţii mult aşteptaţi în fiecare an la Lipova în prag de sărbătoare, vechii prieteni germani ai oraşului care vin la Lipova necontenit, în fiecare an, de peste 25 de ani. De fiecare dată ei vin cu un scop măreţ – acela de a aduce o bucurie şi un zâmbet în sufletul copiilor din oraşul Lipova şi de pe Valea Mureşului.

Odată cu sosirea delegaţiei germane însoţită ca de fiecare dată de Moş Crăciun, Sfânta Sărbătoare a Crăciunului se simte tot mai aproape, inevitabil, spiritul acestei minunate sărbători fiind resimţit în sufletul fiecăruia, indiferent de vârstă.

Primirea oficială a delegaţiei, alături de care a fost ca de fiecare dată bunul prieten al oraşului Lipova, Willi Gehring, a avut loc luni, 12 decembrie, la Primăria Oraşului Lipova, unde primarul Mircea Jichici, alături de Vasile Dodon – viceprimarul oraşului Lipova, le-au pregătit oaspeţilor germani o primire foarte frumoasă, o primire specială, care i-a transpus pe toţi cei prezenţi, în spiritul sărbătorilor de iarnă.

Aceştia au fost aşteptaţi încă de la orele dimineţii, cu frumoasele colinde româneşti, cântate din suflet de către îndrăgiţii solişti ai oraşului, Mihai Henţ şi Pavel Filipaş. Alături de solişti şi ceilalţi invitaţi, la uşa primăriei a stat Moş Crăciun, venit tocmai din Germania, care a colindat şi a transmis cele mai sincere urări pentru cei pezenţi şi pentru toţi locuitorii oraşului. Aceştia au susţinut un program de colinde deosebit de frumos, care a încălzit inimile tuturor celor prezenţi.

Oaspeţii au fost poftiţi să guste din tradiţionala pâine cu sare, iar mai apoi au fost conduşi în sala de protocol din cadrul Primăriei Oraşului Lipova, unde oaspeţii şi artiştii invitaţi au avut parte de o altă surpriză specială, pregătită de copilaşii din grupa „Florilor” de la Grădiniţa PP Lipova, coordonaţi de doamnele educatoare Dorina Micle şi Maria Jucu. Micuţii colindători i-au colindat pe toţi cei prezenţi cum au ştiut ei mai bine, cu mari emoţii şi bucurie în suflet, fiind foarte apreciaţi, aplaudaţi şi bineînţeles recompensaţi de către Moş Crăciun, cu care au făcut şi câteva poze.

La finalul programului artistic, cei doi reprezentanţi, Mircea Jichici şi Willi Gehring, au transmis, printr-un scurt discurs, recunoştinţa faţă de această frumoasă şi longevivă prietenie, care a rezistat şi a adus atât de multe satisfacţii şi reuşite de-a lungul anilor, discusurile lor fiind încheiate cu cele mai sincere urări de sănătate şi cu tradiţionalul „La mulţi ani”, cântat împreună cu toţi cei prezenţi.  

Toate aceste momente minunate pregătite pentru vizita delegaţiei germane au fost apreciate din suflet de fiecare dintre cei prezenţi, atât oaspeţii germani, cât şi gazdele fiind foarte emoţionaţi. Profund impresionaţi de tot ceea ce li s-a pregătit, Willi Gehring, alături de întreaga delegaţie germană, au aplaudat cu drag şi din tot sufletul întregul moment pregătit pentru ei şi şi-au exprimat cele mai sincere mulţumiri.

După vizita la primărie, reprezentanţii delegaţiei germane au plecat la drum, să împartă cele câteva mii de pachete pregătite, atât copiilor din oraşul Lipova, cât şi copiilor din satele de pe toată Valea Mureşului.

Finalul întrunirii a fost presărat de cuvinte şi urări frumoase, dar mai ales de speranţa că această prietenie cu o istorie atât de frumoasă va dăinui mulţi ani de acum înainte şi multe Sfinte Sărbători de Crăciun vor fi petrecute aşa, în aceeaşi formulă, împreună, prietenii români şi germani care formează acest minunat CERC  DE  PRIETENIE  ROMÂNO-GERMAN.

Aşa cum au fost spuse şi în cadrul întâlnirii de la Primăria Oraşului Lipova, urările pentru Sărbătoarea Crăciunului sunt transmise, cu această ocazie,  tuturor, copiilor dar şi adulţilor, tuturor locuitorilor oraşului Lipova, în două limbi diferite, dar cu aceeaşi semnificaţie sinceră şi profundă, aşadar vă spunem din suflet:  « Crăciun Fericit ! » şi « Frohe Weihnachten ! »

Cuvintele transmise, cu această ocazie de Primarul Oraşului Lipova – Jichici Iosif Mircea : « Mulţumiri speciale şi o mare recunoştinţă acestei minunate echipe, care, de mai bine de 25 de ani,  se gândeşte la copiii din Lipova şi de pe toată Valea Mureşului şi le face, în fiecare an, această surpriză extraordinară în preajma Crăciunului, aducându-le astfel zâmbetul pe buze şi speranţă în suflete. 

De asemenea, mulţumirile noastre speciale merg şi către invitaţii noştri speciali, talentaţii şi îndrăgiţii artişti care au interpretat minunatele colinde.

Pe această cale şi cu o astfel de ocazie specială, doresc să transmit tuturor, în numele meu şi în numele Primăriei Oraşului Lipova, Sărbători fericite şi luminoase alături de cei dragi, sănătate, bucurii, belşug şi noroc în toate, iar Noul An să îi găsească fericiţi, cu sufletele pline de iubire şi speranţă! Crăciun Fericit şi un An Nou Fericit tuturor !».