Emoții, muncă și distracție. În aceste câteva cuvinte poate fi rezumată seara de 4 noiembrie 2016, o seară specială pentru bobocii Liceului „Atanasie Marienescu” Lipova, aceştia pregătind un spectacol plin de viaţă pentru a celebra un nou început de capitol: viaţa de licean.

Însoțiți de îndrumătorii din clasele de a XII-a, bobocii noștri au realizat o călătorie simbolică în jurul lumii timp de câteva ore, etalându-și talentele în diverse probe la „bordul vasului”, scena Centrului Recreativ din Lipova.

Cât priveşte concursul de Miss şi Mister Boboc 2016, competiţia a fost acerbă, cu 12 reprezentanţi din clasele a IX-a ce au dovedit că sunt extrem de talentați și au fost răsplătiți pe măsură.

Performanţa bobocilor a fost notată de un juriu format din domnul director Donțu Lucian, domnul director adjunct Herrling Ioan; consilierul primarului, domnișoara Popescu Adela; din partea Consiliului Local, domnul Pera Florin; din partea Comitetului de Părinți, doamna Rusu Crinela; reprezentant al sponsorilor de la Robac Industries SRL și fost elev al școlii noastre, domnul Șerb Bogdan; reponsabilul Centrului Recreativ, domnul Antoche Adrian; iar din partea elevilor, Scorobete Raul, din clasa a XII-a A, Jivănescu Mălina, din clasa a XII-a B, și Blagoescu Robert, din clasa a XII-a D.

12 BOBOCI ÎNSCRIŞI ÎN COMPETIŢIE

Începutul spectacolului a fost marcat de o luptă înverșunată între marinari și pirați, aceștia reușind să realizeze pacea odată cu intervenția prezentatorilor balului, Lupulescu Diana şi Vancea Denis, Miss și Mister Boboc 2013. Dansul realizat de clasele de a XII-a a fost urmat de prezentarea aspiranților la premii în acea seară. Aceștia au impresionat prin prezență scenică și umor, dovedind că emoțiile nu îi stăpânesc.

Bobocii au fost supuşi mai multor probe pe diferite continente, prima dintre ele fiind proba de dans rock’n’roll în America, care a primit aplauze puternice atât din partea publicului, cât şi a juriului. Coregrafia a fost realizată individual de către boboci, sub îndrumarea elevilor mai mari.

În cadrul balului, a existat şi proba de dans popular, la care bobocii au trebuit să îşi etaleze calităţiile la “jocul românesc”. Fără îndoială, au dovedit că portul popular e parte a sufletelor lor, însuflețind întreaga sală cu talentul lor.

O altă proba gustată de public a fost proba de creativitate, unde bobocii s-au grupat pe echipe, arătând că au multiple talente la dans, joc actoricesc, muzică și stand-up. În timpul acestei probe, tinerii și-au demonstrat abilitățile artistice, care mai de care mai hazlii, impresionante și marcante, prezentând juriului și celor din sală numere de excepţie.

Bobocii au fost, de asemenea, supuşi unor întrebări de cultură generală din clasele gimnaziale, fiind notaţi aspru de către membrii juriului. În ciuda acestui fapt, majoritatea au biruit această probă cu ușurință și și-au manifestat inteligența și gândirea rapidă.

Bobocii au fost luaţi prin surprindere de către elevii organizatori cu o proba surpriză care a provocat mult haz atât spectatorilor, cât şi juriului. La această proba fetele au trebuit să-și îmbrace partenerii într-un mod cât mai original și asortat, iar băieţii au fost nevoiți să-și dovedească abilitățile de dans pe melodii necunoscute de către ei.

Pentru a-şi etala eleganţa, bobocii au pășit în atmosfera vieneză, Austria reprezentând și destinația finală a croazierei. După ce au încântat privirile celor din sală cu fermecătorul vals, a urmat nerăbdătoarea așteptare a deciziei juriului: cine vor fi Miss și Mister Boboc 2016?

INVITAȚI DE SEAMĂ ȘI VOIE BUNĂ

Au existat și pauze în desfăşurarea programului, timp în care invitaţii speciali au făcut o atmosferă incendiară în sală. Publicul a luat parte la realizarea inedită a unei picturi cu praf auriu de către Diana Alexe; diverse stiluri de dans, precum street și break dance din partea crew-ului Defeat Gravity Crew, dar și de societate, prezentat de Ballroom Dance Arad; o scenetă plină de umor înfăptuită de trupa de teatru a școlii, coordonată de doamna profesoară Opriș Ancuța, urmată de spectacolele muzicale ale Trupei 06, Mădălinei Boroneanț și nu în ultimul rând, al invitatului nostru special, Dănuț Kozak.

DECERNAREA PREMIILOR

În urmă unei deliberări dificile, juriul a decis cu unanimitate de voturi că Ardelean Georgiana şi Ivanovici Radu merită titlul de Miss şi Mister Boboc, fiind urmaţi de Urban Tania şi Ciobota Laurențiu, Matei Alina şi Bucatoș Andrei. Publicul a ajutat la desemnarea perechii de Miss şi Mister Popularitate, formată din Stancu Anda şi Popescu Raul. De asemenea, au fost desemnați Miss și Mister ARQ, Urban Tania și Bucatoș Andrei, în funcție de voturile obținute online.

CORTINA S-A TRAS, RĂMÂNÂND DOAR AMINTIRILE

Cortina s-a tras, dar spectacolul va rămâne în memoria bobocilor şi spectatorilor ca fiind o experienţă deosebită, o lecţie plină de umor, distracţie şi bună dispoziţie. Un astfel de spectacol nu ar fi fost realizabil fără ajutorul sponsorilor, al elevilor claselor a XII-a şi efortului enorm al bobocilor, cărora le oferim mulțumiri din tot sufletul.