Ultima zi a lunii septembrie a adus deschiderea unui nou an de activităţi extraşcolare şi pentru reprezentanţii secţiilor din cadrul Clubului Copiilor Lipova, dar şi pentru copiii care aşteptau nerăbdători startul activităţilor. Noul an 2016-2017 a debutat pentru Clubul Copiilor Lipova într-un mod frumos, în acelaşi spaţiu foarte primitor, perfect pentru pentru desfăşurara activităţilor şi cu multe noutăţi pentru copiii şi părinţii din oraşul Lipova, Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova.

Începând cu anul 2014, spaţiul în care aceşti copii talentaţi îşi desfăşoară activităţile creative şi originale este Centrul Recreativ Orăşenesc Lipova, care găzduieşte cele 5 secţii din cadrul clubului: Cercul de Pictură şi Desen, Cercul “Atelierul Fanteziei”, Cercul de Cultură şi Civilizaţie Engleză, Secţia de Gimnastică Aerobică şi Judo şi o nouă secţie înfiinţată în anul 2016, Cursuri de muzică vocal instrumentală: pian, chitară şi alte instrumente muzicale.

Vineri, 30 septembrie 2016, începând cu ora 17:00, în cadrul unui eveniment foarte frumos şi diversificat, a avut loc deschiderea oficială a activităţilor extra şcolare pentru anul 2016-2017, evenimentul fiind desfăşurat în Sala de Festivităţi a Centrului Recreativ Orăşenesc Lipova.

Sala centrului recreativ s-a dovedit neîncăpătoare pentru toţi copiii talentaţi, însoţiţi de părinţi, care au aşteptat foarte nerăbdători această zi.

Evenimentul a debutat cu câteva discursuri adresate tuturor celor prezenţi de către reprezentanţii Clubului Copiilor Lipova, moment în care, fiecare dintre profesorii secţiilor din cadrul Clubului Copiilor Lipova, pe lângă cuvintele de bun-venit adresate celor prezneţi, şi-a prezentat secţia pe care o coordonează. Momentul discusurilor a fost continuat cu un program artistic, un spectacol foarte diversificat şi frumos, pregătit de copiii din cadrul cercului de muzică, acest cerc fiind ultimul înfiinţat la Clubul Copiilor Lipova, în anul 2016.

Astfel, spectatorii s-au putut bucura de câteva demonstraţii muzicale ale copiilor foarte talentaţi şi pasionaţi de muzică, programul artistic cuprinzând atât muzică instrumental, cât şi parte vocală, soliştii pregătind pentru acest eveniment mai multe melodii cunsocute şi foarte apreciate de publicul de toate vârstele. 

De asemenea, încă de la intrarea în clădire, participanţii la deschidere au fost întâmpinaţi de picturile talentaţilor copii din cadrul Cercurilor de Pictură, Desen şi a Cercului “Atelierul Fanteziei”, care au îmbrăcat holurile Centrului Recreativ în mii de culori şi au adus un strop de bună dispoziţie şi culoare şi în inimile celor care le-au putut admira.

La eveniment, gazdele copiilor, părinţilor şi tuturor celor care au călcat pragul Centrului Recreativ Orăşenesc Lipova, cu această ocazie, au fost reprezentanţii Clubului Copiilor Lipova, Tusa Zoltan – director şi profesorii coordonatori: Iordache Camelia, Sălăşan Florina, Papp Iosif, şi Codrin Drăgoi, care i-au întâmpinat pe copii cu multă energie şi planuri măreţe pentru noul an.

Pe scurt, prezentarea secţiilor din cadrul Clubului Copiilor Lipova care îşi vor desfăşura activitatea în noul an şcolar la Clubul Copiilor Lipova:

  1. Cercul de Pictură, Desen

Cercul de pictură-desen are ca scop aprofundarea disciplinei de educaţie plastică şi promovarea tinerelor talente, oferind câmp deschis manifestării spiritului de iniţiativă, valorificând potenţialul intelectual, creativitatea şi aptitudinile artistice de care dispun copiii.

Conţinutul activităţii cercului de desen-pictură este diferit de cel al lecţiilor de clasă, în sensul că este mai variat şi flexibil, se pot trata tematici diverse, se folosesc tehnici diferite de lucru (acuarela, tempera, ulei, tuş, pastel, linogravură, monotipie etc.) cu accent pe aplicaţie. În domeniul creaţiei plastice copiii, încă de la vârste fragede, pot îndeplini un act de creaţie personal, impunându-şi propria viziune despre lumea înconjurătoare, exprimând spontan universul lor interior, care sfârşeşte prin a te emoţiona estetic.

Un rol important în formarea judecăţii de valoare faţă de esteticul din artă şi din ambient îl au vizitele la muzee şi galerii de artă, participările la vernisaje, precum şi schimburile de idei din ateliere şi din taberele de creaţie, despre lucrările proprii şi ale colegilor.

Mă adresez copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, în vederea integrării lor într-un sistem în care valoarea, creativitatea şi originalitatea sunt căile principale de evoluţie. În cadrul cercului copiii au posibilitatea să folosească limbajul plastic în demersul lor creativ, să înveţe organizarea compoziţiei şi să aprofundeze noţiunile de istorie a artei.

Desenul, culoarea şi compoziţia sunt disciplinele care fac obiectul cercului. Motivarea copiilor se face prin integrarea lor într-un sistem concurenţial, cu participări la concursuri şi expoziţii naţionale şi internaţionale.

Sunt urmărite şi dezvoltate: creativitatea, originalitatea, capacitatea mimetic şi capacitatea de sinteza a fiecărui individ în parte în ideea dezvoltării personalităţii artistice.

 

Prof. Tusa Zoltan

 

 

  1. Cercul “ Atelierul Fanteziei”

Cercul Atelierul Fanteziei are ca scop principal dezvoltarea abilităţilor, aptitudinilor, creativităţii, deprinderilor de muncă etc. Folosim instrumente precum foarfeca, acul, cutter-ul, perforatoare pentru hârtie, şabloane etc. Materialele folosite sunt la îndemâna oricui: carton, carton colorat, hârtie creponată, hârtie colorată, acuarele, resturi de materiale textile, flori uscate, scoarţă de copac, argilă şi multe altele.

În timpul executării compoziţiilor copiii găsesc diverse forme de exprimare; în cadrul activităţilor desfăşurate la cercul Atelierul Fanteziei, copiii realizează obiecte decorative care ne înfrumuseţează camera, locul de joacă sau chiar sala de clasă, mici cadouri, mărţişoare etc.

Activităţile desfăşurate în cadrul cercului Atelierul Fanteziei au caracter educativ şi distractiv în egală măsură.

Frecventarea activităţilor din cadrul Cercului Atelierul Fanteziei vă propune:

                 – petrecerea  timpului liber în mod plăcut şi util;

                 – dezvoltarea şi stimularea aptitudinilor creative;

                 – aprofundarea şi completarea deprinderilor de învăţare.

 

Coordonator

Prof. Iordache Camelia

 

  1. Cercul de “Cultură şi Civilizaţie Engleză”

Cercul de Cultură şi Civilizaţie Engleză este modul şi locul în care elevii îşi pot petrece timpul liber învăţând limba engleză.

Activităţile din cadrul cercului sunt pe deoparte activităţi de pregătire suplimentară, extra şcolară, ce îi ajută pe elevi să înțeleagă mai bine, precum şi să îndrăgească limba engleză.

În plus, în cadrul acestui cerc elevii învaţă despre cultura şi tradiţiile Marii Britanii prin intermediul jocurilor, filmelor sau altor activităţi educative interactive.

Coordonator

Prof. Florina Sălăşan

 

  1. Secţia de Gimnastică aerobică şi Judo

Catedra de gimnastică aerobică din cadrul CIubul Copiilor Lipova, îmbină  într-un mod plăcut sportul cu arta, motricitatea cu îndemânarea şi coordonarea cu simţul estetic.

Obiectivele noastre principale sunt dezvoltarea armonioasă a corpului, întărirea sănătăţii fizice şi psihice prin mişcare şi educarea calităţilor motrice.
Cercul nostru dispune de sala de sport al Liceului Sever Bocu dotată cu materiale necesare desfăşurării activităţii în cele mai bune condiţii. Specificul cercului este acela de a practica sportul de masă, care nu trebuie confundat cu sportul de înaltă performanţă.

Cei mai buni sportivi ai cercului vor reprezenta Clubul Copiilor în cele mai puternice competiţii naţionale, judeţene şi interjudeţene.

Veniţi pentru a descoperi tainele sportului aerobic, o nouă şi modernă latură a gimnasticii, exerciţiile sale prezentând mişcări deosebite ale corpului, într-o formă elegantă, executate cu amplitudine, expresivitate şi intensitate, toate acestea pe ritmul muzicii. Este o disciplină nouă a gimnasticii, cu caracter spectacular, folosind elemente din gimnastică artistică, ritmică, acrobatică, dans sportiv, cât şi paşi şi elemente din gimnastica aerobică.

Vă aşteptăm pentru înscrierierea copiilor cu vârste intre  6-10 ani .

Secţia Judo

Totodată, Clubul Copiilor Lipova face apel către părinții doritori de înscrierea copiilor la secția JUDO.

Scopul acestor cursuri constă în descoperirea de noi talente în rândul copiilor cu vârste între 5-10 ani. Totul este GRATUIT. 

Orar : Luni -Vineri 14:00-18:00.

Profesor : Papp Iosif

  1. Cercul de Muzică Vocal Instrumentală

În anul şcolar 2016 -2017 în cadrul activităţilor extracurriculare pentru elevii doritori se organizează cursuri de muzică vocal instrumentală: pian, chitară şi alte instrumente muzicale.

Coordonator activităţi Drăgoi Codrin