În urmă cu o săptămână oraşul Râmnicu Vâlcea a fost din nou gazda unei competiţii mult aşteptată de copiii din cadrul Cercului „Atelierul Fanteziei”, de la Clubul Copiilor Lipova şi de copii din alte oraşe ale ţării. În perioada 16 – 18 octombrie 2015, la Râmnicu Vâlcea, a avut loc Concursul Naţional de Ecologie şi Protecţia Mediului, intitulat „Să iubim natura“, ediţia a VI-a, , cuprins în CAERI 2015, al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi organizat în fiecare an de Palatul Copiilor Râmnicu Vâlcea.
Deschiderea concursului a avut loc vineri, 16 octombrie, în incinta Palatului Copiilor din Râmnicu Vâlcea, la deschidere, alături de invitaţii sosiţi din toată ţara, fiind prezenţi şi diverşi reprezentanţi ai administraţiei şi instituţiilor locale.
Concursul s-a desfăşurat sămbătă, 17 octombrie, în cadrul acestuia participând în acest an copii din toate zonele ţării, în total fiind prezente 14 echipaje, reprezentând 8 judeţe ale ţării , în total participând 42 de copii.
Oraşul Lipova a fost prezent şi de această dată, fiind reprezentat de 2 echipaje: un echipaj format din copiii de la «Cercul Atelierul Fanteziei» şi un al doilea echipaj format din copiii de la Liceul «Sever Bocu» din Lipova, coordonatoarea ambelor echipaje fiind Prof. Camelia Iordache.
Echipa reprezentantă a Clubului Copiilor Lipova a participat cu o echipă formată din patru eleve: Iancu Sarah, Venin Bianca, Marc Diana şi Zaha Lorena, în timp ce echipa din cadrul Liceului «Sever Bocu» Lipova a fost reprezentată de două eleve foarte talentate : Bursuc Alexandra şi Buda Raluca. Ambele echipaje au venit la Râmnicu Vâlcea foarte bine pregătite şi cu gânduri mari, dând încă o dată dovada de o creativitate şi originalitate ieşite din comun, realizând în cadrul competiţiei o serie de lucrări cu totul speciale, adevărate opere de artă, în funcţie de tematica dată.
Rezultatele finale au fost pe măsura operelor create şi pe măsura aşteptărilor, ambele ecipaje din oraşul Lipova, obţinând la final Locul 1 pe echipaj, premiu care le-a bucurat foarte mult şi pe care îl adaugă cu mândrie celorlalte premii obţinute până în prezent.
La finalul concursului propriu-zis, frumoasele şi talentatele câştigătoare au avut parte şi de câteva surprize frumoase, ele având pregătit un program frumos şi diversificat, alături de coordonatoarea lor, prof. Camelia Iordache. În cursul zilei de sâmbătă, organizatorii au pregătit pentru toţi copiii participanţi o vizită la Muzeul Satului Bujoreni, Vâlcea, iar duminică, la întoarcere, grupul lipovan a făcut o mică oprire în Târgu Jiu, unde au vizitat Complexul Brâncuşi şi, de asemenea, la Mănăstirea Lainici.
La fel ca întotdeauna, pentru ca aceste eleve talentate să ajungă aici, alături de ele a fost coordonatoarea lor, reprezentanta Cercului «Atelierul Fanteziei» – prof. Camelia Iordache şi bineînţeles părinţii.
Transportul copiilor la Râmnicu Vâlcea a fost asigurat de Primăria Oraşului Lipova, cazarea a fost asigurată de organizatori, iar mâncarea a fost asigurată cu ajutorul firmei SC Wegland Alpin SRL, pe această cale, reprezentanţii Clubului Copiilor Lipova dorind să mulţumească tuturor celor care i-au sprijinit şi le-au fost alături, din nou, pentru participarea la această competiţie.