La 30 km de orașul Arad și la doar 3 km de orașul Lipova, situată în apropierea Podgoriei Aradului, se află Stațiunea Băile Lipova, centru internațional de agrement.

Stațiunea Băile Lipova , bogată în ape carbogazoase , este cunoscută încă din secolul al XVIII-lea.

Stațiunea a fost construită în urma cu peste 100 de ani, în apropierea izvoarelor cu apă minerală, care erau valorificate în tratamente medicale.

Apa minerală locală a fost descoperită de ciobani la începutul secolului al XIX-lea. Calitățiile apei se conservă cel puțin șase luni de zile, timp în care apa rămâne cu un gust proaspăt.

Legenda spune că , apele au fost descoperite de niște ciobani în transhumanță spre Banat.

Oprindu-se , în mijlocul pădurii , au găsit un izvor din care au băut apă. Au numit-o ,, apă acră ,, ( din cauza conținutului de dioxid de carbon ).

Îmbutelierea și comecializarea apei minerale produsă în această stațiune, începe după anul 1900 , când izvoarele de apă minerală au aparținut Băncii Gloria din Lipova.

În anul 1928 apa de Lipova participă la București la o expoziție , unde va fi premiată cu medalia de aur , devenind : Borvizul de Lipova , furnizorul Casei Regale . Astfel, în perioada interbelică, Casa Regală a României alege să consume apa minerală de la Lipova.

Stațiunea Balneo-climaterică Lipova , datează , ca unitate de tratament din anul 1892.

În 1902 începe construcția pavilioanelor pentru cazare , iar din 1905 cele pentru vane și băi calde.

În anul 1933 se construiește bazinul de înot , braseria , iar după anul 1945 se va moderniza zona de agrement a stațiunii.

În prezent, stațiunea oferă condiții de cazare și campare la standarde occidentale, prețurile fiind accesibile pentru turiști.

De asemenea, pentru cei care sunt pasionați de pescuit și dornici de relaxare stațiunea pune la dispoziție o baltă de pește unde se pot pescui  crapi, somni și carași.

Diversitatea serviciilor oferite de Stațiunea Băile Lipova continuă cu un loc special pentru spectacole  și concerte,  cu scena și scaune.

Stațiunea Băile Lipova deține și propria biserică Ortodoxă, care îi așteaptă pe cei care ajung în zonă,  în fiecare zi de duminică și zi de sărbătoare pentru a petrece și momente de plinătate sprirituală.

Așadar, după investiții masive, stațiunea Băile Lipova poate fi denumită azi „Perla Văii Mureșului”, aceasta oferind o mare diversitate de servicii și o atmosferă specifică marilor stațiuni europene.