„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, susținut la nivel de țară de Ministerul Mediului și Ministerul Educației Naționale. Este un proiect care are la bază un scop, o cauză comună, pentru întreaga țară, care își propune curățarea deșeurilor din arealele naturale, într-o singură zi.

Orașul Lipova s-a alăturat și în acest an proiectului național ”Let’s Do It, Romania!”

Acțiunile de ecologizare și igienizare nu sunt ceva străin pentru orașul Lipova, care în ultimii 5-8 ani a câștigat din ce în ce mai mulți voluntari, care iubesc ceea ce fac și se implică ori de câte ori au ocazia în diverse acțiuni de voluntariat, cu scopuri diferite la bază (igienizare, ecologizare, plantare pomi, igienizare ape, văi și pârâuri, diverse mișcări contra actelor de violență domestică sau avort etc.).

Odată cu apariția proiectului național ”Let’s Do It, Romania!”, voluntarii din orașul Lipova nu au stat nicio clipă pe gânduri, creând echipe de voluntari încă de la prima ediție, echipe care au devenit tot mai numeroase de la an la an. De la elevii grădinițelor și claselor primare, la elevi de liceu, reprezentanți ai diverselor instituții locale, ONG-uri, partide politice sau simpli cetățeni ai orașului Lipova au luat parte în fiecare an, în luna septembrie, la acest proiect național care a ajuns la sufletul oamenilor de pretutindeni și ajuns, în câțiva ani, un real succes.

Și în acest an, în data de 15 septembrie, încă de la orele dimineții, echipele de voluntari, pregătite cu toate cele necesare (mănuși, saci menajeri și diverse ustensile necesare), dar mai ales înarmați cu multă energie și chef de muncă, au pornit în diverse zone ale orașului Lipova, precum și în zona Radna, Șoimoș, Valea Mare, Băile Lipova și alte zone de la periferia orașului, pentru a le curăța de deșeuri și a da o altă imagine peisajului.

Echipele de voluntari au fost susținute în desfășurarea acestei ample acțiuni, cu toate cele necesare, de către Primăria Lipova, care a asigurat atât partea de materiale utilizate în acest gen de acțiuni (saci de gunoi, mănuși), cât și colectarea și transportul sacilor de deșeuri strânși în punctele unde echipele de voluntari s-au deplasat.

La ediția din acest an a proiectului național „Let’s Do It, Romania!“, în orașul Lipova au participat în jur de 10 de echipe de voluntari, formate din reprezentanți ai diverselor instituții, ONG-uri, consilieri locali sau firme care își desfășoară activitatea în orașul Lipova. În total, la acțiune, au participat peste 300 de voluntari.

Dintre participanții la acțiune, amintim:

 • Reprezentanți Primăria și Consiliul Local al orașului Lipova
 • Liceul ”Atanasie Marienescu” Lipova
 • Liceul ”Sever Bocu” Lipova
 • AMC Betleem Lipova
 • Centrul de Voluntariat – Filiala Lipova
 • Casele de copii de pe raza orașului Lipova
 • Ocolul Silvic Lipova
 • Ocolul Silvic Radna
 • SGA Arad – Sistem Hidrotehnic Lipova – reprez. Mircea Ardelean, consilier local
 • Echipa de voluntari – coordonator Cristian Sălășan, consilier local
 • Echipa de voluntari – coordonator Dănuț Negru, investitor local

 

În orașul Lipova, inițiativele Let’s Do It, Romania! sunt susținute și vor fi și de acum înainte susținute, prin implicarea și participarea la nivel de oraș, ca o mare echipă, devenită deja o mare familie, care s-a format în timp, condusă fiind de un singur țel comun, al tuturor membrilor: un oraș mai curat, o țară mai curată! 

Echipele de voluntari au ales această cale, de a susține astfel de acțiuni, ca un gest venit din spiritul civic, din inimă de cetățean român al orașului Lipova, al țării România, fiind considerat ca un gest de responsabilitate socială pe care au ales să-l facă, pentru a da astfel un exemplu de urmat generației de acum și nu numai. Voluntarii care se implică în această acțiune și, în general, în diverse acțiuni de voluntariat, sunt convinși, așa cum s-au și exprimat, că ”viitorul poate arăta mai bine doar dacă ne implicăm activ în proiecte de voluntariat care susțin fie protejarea mediului, fie oferirea de sprijin categoriilor sociale care au nevoie de susținerea noastră”.

Din spirit de solidaritate cu voluntarii de la nivel de țară, deși este un oraș mic, orașul Lipova s-a alăturat celei mai mari acțiuni de curățenie națională,  cu persoane deosebite, foarte implicate, pentru care ceea ce inițial a fost un simplu gest solidar, a devenit un fel de a fi, un „microb” benefic, toți cei implicați în proiectul Let’s Do It, Romania! la nivelul orașului Lipova fiind conștienți, înainte de toate, că puterea propriului exemplu va avea negreșit rezultate imediate, miraculoase și, nu în ultimul rând, de durată, experiența implicării directe stând mărturie.

„Ne bucurăm să susținem acest proiect unic, cu impact real pentru România, de mai bine de 7 ani. Protecția mediului este una dintre direcțiile cheie pentru locuitorii orașului Lipova. Suntem conștienți de responsabilitatea pe care o avem față de mediul înconjurător și față de generațiile viitoare, iar faptul că vedem tot mai mulți români dedicați în acțiuni benefice mediului înconjurător, ne bucură și ne încurajează să promovăm aceste acțiuni și să devenim o familie tot mai mare”, a fost ceea ce au transmis reprezentanții Primăriei Orașului Lipova, în numele tuturor voluntarilor participanți la acțiunea Let’s Do It, Romania!, din 15 septembrie 2018, voluntari cărora le sunt transmise și pe această cale, cele mai sincere mulțumiri și felicitări, și nu în ultimul rând recunoștință profundă pentru gestul minunat, făcut de către acești oameni minunați pentru orașul lor – Lipova.